Wouter Visser Cynthia Schellingerhout en Melissa Jol

Foto: Melissa Jol, Wouter Visser en Cynthia Schellingerhout

De Paris Open is 1 van de sterkste en grootste Jiu-Jitsu toernooien van de wereld en is dan ook aangewezen door de Internationale Federatie als een European Challenge Cup Tournament, een Kampioenschap waar punten te behalen valt voor de Wereld Ranglijst, die weer belangrijk is voor deelname aan de World Games (alternatieve Olympische Spelen voor niet-Olympische sporten) en de Combat Games (Spelen voor vechtsporten). Met deelnemers uit geheel Europa én daar buiten was het dan ook een zware opgave om eremetaal te behalen. Voor de Judo Bond was dit het laatste kwalificatie toernooi voor het Europees Kampioenschap Senioren wat eind mei in Duitsland wordt gehouden.

Ook Budoschool Yotosama was met een team aanwezig op de belangrijke wedstrijden in Parijs. Cynthia Schellingerhout, vorig jaar nog Europees Kampioene bij de aspiranten -18 jaar, nu eerstejaars Junior, wat betekent dat je ook mag deelnemen aan de Senior toernooien, verraste vriend en vijand door het zilver op te eisen in de klasse -70 kg. Na een vrijloting versloeg Schellingerhout vrij eenvoudig Sanesi (Fra), om vervolgens in de halve Finale de Wereldkampioene van 2011 en vice-Wereldkampioene 2012 Mackowiak (Pol) te verslaan. In de Finale was 2-voudig Wereldkampioene Ivanova (Rus) nog te sterk, waarna Cynthia het zilver mocht ontvangen.

Clubgenoot Wouter Visser zorgde ook voor een verrassing door het brons te bemachtigen in de klasse +94 kg. De kersverse Nederlands Kampioen wist vrij eenvoudig te winnen van de Fransman Luit, maar moest zijn meerdere erkennen in de Rus Smirnov. In de herkansingsronde wist Visser alles te winnen en behaalde daarmee het brons!

Saskia Boomgaard behaalde eveneens het brons bij het Duo System. In de klasse Duo Mixed behaalde ze het brons met duo partner Ruben Assmann (Haren Sport).

 

-advertenties-

-goede doel-