SG WZC Jelmer Kooij

Jelmer Kooij, maker van de vijf goals, Fotograaf: Olaf Otten

 

Waterpolo - In de directe confrontatie waren de heren van SG WZC 1 opnieuw te sterk voor de tot dan toe nummer twee d'Elft. Werd in de heenwedstrijd al gewonnen met 7-8, zaterdagavond deden de mannen van coach Cees Loendersloot dat nog eens dunnetjes over: 8-6.

Grote man aan Zoetermeerse zijde was ongetwijfeld Jelmer Kooij die met een onvervalste hattrick – waaronder een schitterende backhand – in het eerste part, en vijf doelpunten in totaal een heel groot aandeel had in de Zoetermeerse zege.

Aanvankelijk kon d'Elft de opponent in De Veur aardig bijbenen en nam zelfs brutaal een voorsprong van 1-3, daarbij geholpen door een grote arbitrale fout: een schot na het 30 sec. signaal werd hoekworp gegeven en daaruit scoorden de Delftenaren. SG WZC was niet echt van slag en wist middels de scores van Jelmer Kooij de achterstand goed te maken: 3-3. Via een man meer wisten de gasten opnieuw op voorsprong te komen, maar een goede onderschepping op de eigen 5 meterlijn wist Laurence van Drongelen persoonlijk om te zetten in 4-4, wat ook de stand halverwege was.

In het vervolg was de thuisclub de betere ploeg wat resulteerde in het derde part in twee fraaie scores via Sander Maarleveld (midvoorgoal) en Maurits Snel (intikker) via goed aangeven van opnieuw Sander Maarleveld: 6-4.

Het vierde part leverde tal van mogelijkheden op, waarvan Jelmer Kooij er dus twee voor zijn rekening nam en de score uitgebouwd werd naar 8-4. Doordat de thuisploeg verzuimde enkele grote kansen om te zetten in doelpunten, kreeg d'Elft de gelegenheid om nog twee keer te scoren, waarbij de zege voor SG WZC nooit meer in gevaar kwam, eindstand: 8-6.

Loendersloot was duidelijk in zijn analyse: "d'Elft kon het twee periodes bijbenen, daarna hebben we gedomineerd en laten zien wie de sterkste ploeg na kampioen WZK is. Bij ons was er de absolute wil om deze wedstrijd te winnen en tevens zijn we in staat gebleken de focus na vorige week (de overtuigende winst bij De Vliet) vast te houden en opnieuw een goede teamprestatie neer te zetten. Deze lijn willen we nog even doortrekken naar de laatste (thuis) wedstrijd komende week. Daarna gaan we dit seizoen evalueren en gevolgtrekkingen maken voor komend seizoen. Conclusie voor nu: seizoen geslaagd."

Doelpunten: Jelmer Kooij 5x, Sander Maarleveld, Maurits Snel en Laurence van Drongelen ieder 1x.

Zaterdag 27 april speelt heren 1 SG WZC de laatste competitiewedstrijd van seizoen 2012-2013 thuis in De Veur tegen De Snippen 1 (Amstelveen) – de uitwedstrijd werd met 6-12 gewonnen –waarbij het eerste fluitsignaal klinkt om 19.45 uur.

-advertenties-

-goede doel-