97Binnen een jaar terugkeren in de eerste klasse. Slechts voor weinigen ploegen is het realiseren van deze doelstelling weggelegd maar DSO speelde het huzarenstukje klaar. Terug naar de 1e klasse en het was meer dan verdiend. DSO speelde het meest avontuurlijke en beste voetbal van de 2e klasse C en iedere trainer van DSO's tegenstanders kan dat beamen.

De wedstrijd tegen het tegen degradatie vechtende TAVV was aanvallend niet de beste van DSO. En daarbij dient gezegd te worden dat onder aanvoering van TAVV aanvoerder Lars van der Pijl de thuisclub alles gaf wat in hun vermogen lag. Op basis van hun inzet was de thuisclub in staat om een half uur stand te houden, zij het met grote moeite.

Binnen 1 minuut moest Lars van der Pijl al zijn talenten aanspreken om een voorzet van aanvoerder Niels Schoonen corner te koppen voor de aanstormende Leslie van den Berg. In de 25e minuut kon dezelfde Lars van der Pijl koppend op de doellijn redding brengen na een ingekopte bal van DSO linksback Vincdent Wolsheimer. Maar ook de TAVV aanvoerder kon niets meer betekenen toen Elliot Pattinama vanaf links een perfecte voorzet afleverde bij de 2e paal. Deze voorzet is aan de DSO middenvelder Leslie van den Berg wel besteed en koppend brengt hij zijn ploeg op een 0-1 voorsprong. En zoals de laatste wedstrijden gebruikelijk is wil DSO de wedstrijd snel beslissen. Dat lukte niet omdat doelman Aron Heikoop redding bracht op de doelpoging van Niels Schoonen, die alleen voor de keeper wordt gezet door een prachtige actie van Pim van Rijn.

20130417 12631Ook in de 2e helft gaat DSO furieus van start wat al snel resulteert in een kans voor Mike Hollenberg, echter ook nu blijft de TAVV doelman de situatie meester. Zijn grootste redding van de middag verricht hij op een doelpoging van alweer Leslie van den Berg uit een voorzet van zijn aanvoerder Niels Schoonen. Deze mocht terecht doorgaan van de uitstekende scheidsrechter Streng, terwijl menigeen aan buitenspel dacht. De beslissing valt uiteindelijk in de 25e minuut en dat doelpunt was kampioenswaardig. De aanname van Leslie van den Berg uit een inworp was datgene wat je van iemand met zijn talent mag verwachten, maar de omhaal hieruit in de verre hoek was wonderschoon en liet vele voetballiefhebbers in verrukking achter. De wedstrijd was beslist omdat TAVV geen enkele keer dreigend kon worden. Daarvoor waren de middenvelders Jeroen Heijdt en Ronald van der Aar alsmede de centrale verdedigers Rikker Pilaar en Roeland van Vliet te sterk.

Ronald van der Aar, die voor de 7e keer kampioen werd in zijn seniorentijd, werd nog vervangen door Jay Weber en Leslie van den Berg kreeg zijn applauswissel. Het feest werd voor het laatste eindsignaal al uitbundig gevierd toen bekend werd dat Forum Sport zo vriendelijk was geweest om te verliezen van Valken’68. Met gepaste trots mag men stellen dat het kampioenschap door DSO zelf binnengehaald is en daar valt door niets en niemand iets op af te dingen.

Het bestuur van sv DSO feliciteerde het team met deze mooie prestatie en bedankte de supporters en sponsors voor hun steun.