Mixed dubbel Neeleman

Zoetermeerse curlers Marianne en Mark Neeleman

 

Nederland maakte dit jaar zijn debuut op het Wereld Kampioenschap Curling voor mixed dubbel teams dat tot zondag 21 april gehouden werd in het Canadese New Brunswick. Het dubbel bestaat uit de Zoetermeerse curlers Marianne en Mark Neeleman van CurlingClub PWA. Na 6 wedstrijden staat Nederland op een prima gedeelde derde  plaats in groep C.  Alle kansen op kwalificatie voor de finale rondes zijn nog helemaal in eigen hand.

Letland

De derde wedstrijd in de poule moest Nederland het opnemen tegen Letland. In het eerste end werd het voordeel van de laatste steen optimaal benut door maar liefst 4 stenen te scoren. Nederland was gedurende de hele wedstrijd goed op dreef en won deze uiteindelijk met 10-4

Zweden een lastige horde

Na de winst op Letland wachtte een zware tegenstander: Zweden. Dit team is een zeer ervaren dubbel waarin de coach van het Zweedse herenteam, Fredrik Hallstrom speelt. Na een 3-3 stand na drie ends scoorde Zweden 3 stenen in het vierde end. Nederland wist nog wel terug te komen tot 6-6 maar in de laatste twee ends maakte Zweden goed gebruik van hun ervaring waardoor de wedstrijd door onze landgenoten verloren werd met 6-9.

Een wedstrijd op dinsdag

Op de  dinsdag hoefde Nederland slechts één keer in actie te komen. Slowakije was de opponent. De goede vorm uit de vorige wedstrijden was nog steeds aanwezig. Nederland wist in maar liefst 6 van de 8 gespeelde ends tot een score te komen. Met 7-2 werd de tegenstander van het ijs gespeeld.

Vierde winst partij tegen Finland

Op de vroege Canadese ochtend weer een Scandinavische tegenstander voor Nederland: Finland. Tot en met het zesde end speelden de Nederlanders uitstekend met spelpercentages van ruim boven de 80%. Dat resulteerde in een 6-3 voorsprong. Daarna ging het wat minder lopen bij zus en broer Neeleman. Finland knokt zich terug door via de laatste twee reguliere ends de stand gelijk te trekken: 6-6. Er moest een extra end gespeeld worden om tot een beslissing te komen. Hierin toonde Nederland zich mentaal sterk en scoorde 1 steen. Hiermee was de vierde winst partij een feit.

Door deze resultaten staat Nederland samen met Zweden op een gedeelde 3e plaats. Noorwegen, de laatste tegenstander in de poule staat 2e en Schotland voert ongeslagen de poule aan. De eerst volgende tegenstander van Nederland is Engeland, dat nog puntloos onderaan staat.

Senior heren 2013 1

Senior heren boeken eerste winst tegen Amerika.

Ook de Nederlandse senior heren speelden in Canada hun WK. De Zoetermeerse curlers Wim Neeleman, Frank Kerkvliet, Jos Wilmot en Bas Bennis treffen in hun poule erg sterke tegenstanders.

Daarvoor had Nederland tegen Amerika een spannende pot gespeeld. Na 7 ends was de stand nog gelijk 4-4 nadat Nederland een kleine voorsprong uit handen had moeten geven. In het achtse end had Nederland de laatste steen. Hier werd goed gebruik van gemaakt en Nederland scoorde via de laatste steen het beslissende punt: 5-4 winst. Maar tegen Finland ontbrak de goede vorm, terwijl de Finnen steen op steen goed wisten te plaatsen. Na 6 ends gaf Nederland zich gewonnen: 1-12.

Na 8 wedstrijden staat Nederland in de poule op de 8e plaats. Zweden is hier de ongeslagen leider.

-advertenties-

-goede doel-