Lv-Leyi fotoRvG

Vrijdagavond is Lv Leyi speler van Enjoy&Deploy Taverzo ongelukkig gevallen en heeft daarbij zijn linkerarm dusdanig bezeerd dat een bezoek aan de spoedeisende hulp noodzakelijk was. Daarbij bleek dat door het opvangen van de val de schouder uit de kom was geraakt. De dienstdoende arts heeft dit weten te herstellen, waarna de ergste pijn direct  verdween.

Lv Leyi verloor in Zoetermeerse dienst weinig partijen. In de Europa Cup wist hij onder andere te winnen van Daniel Kosiba. In Nederland verloor hij van Michel de Boer in de reguliere najaarscompetitie, waarna hij zich in de najaarsfinale revancheerde in een spannende wedstrijd over 5 games.

Normaal gesproken staat voor het herstel van een dergelijke blessure minimaal 4 weken. Teammanager Ruud van Graafeiland: “Lv Leyi zal naar verwachting niet meer in actie komen, gegeven de normale hersteltijd. De komende dagen zullen we aanzien en kijken hoe het eerste herstel zal verlopen en zullen we Leyi vooral tegen zich zelf in bescherming nemen. Gelukkig hebben we een brede selectie en zijn we goed in staat deze tegenvaller binnen het team op te vangen.”

Zondag 21 april speelt Enjoy&Deploy Taverzo  de play-offs tegen Wijzenbeek Westa. Play-offs die in het teken staan van afscheid. Nathan van der Lee en Boris de Vries in hun laatste thuiswedstrijd, Daan Sliepen van Westa misschien wel in zijn laatste wedstrijd. Kortom een mooie middag in Zoetermeer voor de sportliefhebber.

Daan Sliepen, de kopman van Wijzenbeek Westa had zijn tafeltenniscarrière liever afgesloten met een titel. “Aan de andere kant weet je natuurlijk nooit hoe het loopt en had ik er vorig seizoen nog te veel plezier in om er een punt achter te kunnen zetten,” zegt Sliepen.

Niet dat hij nu geen plezier meer in zijn sport heeft, maar zijn maatschappelijke carrière slokt zoveel tijd op dat zijn werk niet meer te combineren is met topsport. “Ik heb het zo druk met mijn werk dat ik me niet meer fatsoenlijk voor kan bereiden op belangrijke wedstrijden. Ik moet soms trainingen en zelfs wedstrijden laten schieten en dat is dodelijk voor topsport. Omdat ik geen half werk wil leveren heb ik besloten helemaal te stoppen met tafeltennis.”

Sliepen zegt het tafeltennis helemaal gedag omdat hij vermoedt dat hij op een lager niveau zelfs meer tijd kwijt zal zijn aan zijn sport. En die tijd investeert hij liever in zijn ontwikkeling bij Anytime Fitness Benelux. Het bedrijf dat mensen in meer dan 2000 vestigingen wereldwijd 24/7 de gelegenheid bied te fitnessen.

-advertenties-

-goede doel-