sgwzc16-4

Foto: Olaf Otten

Waterpolo- De Zoetermeerse waterpolodames van SG WZC speelden in het warme bad van Oosterhout tegen de plaatselijke De Warande 1. Een echte strijd zou het nooit worden, het niveauverschil was te groot. De Zoetermeerse ploeg greep deze mogelijkheid aan om 2 meisjes uit de Dames 3 opleidingsploeg te laten debuteren. 

Het warme water weerhield de Zoetermeerse ploeg er in eerste instantie van om vanaf het eerste balcontact de gashendel volledig open te draaien. De pupillen van coach Kloosterman deden het rustig aan en probeerde geconcentreerd en gecontroleerd hun aanvallen op te zetten. Verdedigend zat het wederom goed in elkaar en De Warande kon nooit echt een vuist maken, daar hadden de Brabantse dames de kracht en inzet niet voor. Voor de WVZ-ZVZ Combinatie was het een ideale middag om alle speelsters veel minuten te laten maken. Beide ploegen maakten hier en daar een foutje waar de ander van kon profiteren. Hierdoor werd het een aantrekkelijke wedstrijd met aan Zoetermeerse zijde prachtige acties.

Kloosterman vertelt vol trots na afloop: “Ik heb echt genoten van deze wedstrijd. De Warande staat op degraderen en ik verwachtte een enorm gemotiveerde ploeg die elke kans aan zou grijpen om punten aan dit duel over te houden. Dat viel erg mee. Het klasseverschil was te groot. Ik heb die gelegenheid gebruikt om 2 speelsters te laten debuteren. Dat deden ze meer dan verdienstelijk. En dat is misschien nog wel de grootste winst van vanavond en dit seizoen. We hebben een sterke basis voor ons eerste team, maar de dames die daar achter in het tweede of zelfs derde spelen, kunnen moeiteloos invallen. Die meiden pakken zo’n kans met beide handen en dat geeft vertrouwen voor de toekomst. We werken er hard voor om onze positieve punten nog meer te verbeteren. Dat geeft plezier. Dat merk je aan hoe wij onze wedstrijden beleven."

Volgende week spelen de dames een lastige thuiswedstrijd tegen Polar Bears uit Ede. Uit werd kansloos verloren. Het is zaterdag een speciale wedstrijddag. SG WZC viert haar 5 jarig bestaan en er zijn die avond verschillende activiteiten rondom de dames- en herenwedstrijden. Een mooie motivatie voor de dames om de laatste thuiswedstrijd alles te geven. De eerste swimoff is om 20.10 uur in De Veur.

Eindstand: De Warande 1 – SG WZC 1: 7-12

Periodestanden: 0-3, 4-4, 1-3, 2-2

Doelpunten SG WZC: Nikkie v Veen 5x, Marloes Knol 4x, Chantal Keyzer 2x, Nicoline Kuiper 1x

-advertenties-

-goede doel-