Mixed dubbel Neeleman

mixed dubbel team: Marianne en Mark Neeleman

 

Voor het eerst in de Nederlandse Curlinggeschiedenis neemt er een mixed dubbel team deel aan het Wereld Kampioenschap. Deze kampioenschappen worden gehouden in het Canadese New Brunswick en worden gespeeld van 11 tot en met 19 april.

Het Nederlandse dubbel bestaat uit Marianne en Mark Neeleman. Zij zijn zus en broer en spelen bij de Zoetermeerse CurlingClub Prins Willem Alexander. Marianne en Mark zijn ervaren curlers. Mariannne speelt in het Nederlandse damesteam en Mark is zelfs al een keer Europees kampioen geweest met het Nederlandse herenteam bij de B landen. Daarnaast hebben zij samen met hun ouders verschillende keren deelgenomen aan het Europees Kampioenschap voor mixed teams. 

De eerste wedstrijd trof het duo meteen een zware tegenstander: Schotland. Na een voortvarende start waarin Nederland met 4-2 voor kwam te staan, moest toch de eer aan Schotland gelaten worden: 5-10.

Later op de dag stond de tweede wedstrijd op het programma tegen Estland. Dit team wordt gevormd door een echtpaar: Lill, dat al vele jaren samenspeelt. De Neelemannen hadden gedurende de hele wedstrijd een voorsprong die in het laatste end via een steel van 3 stenen uitgebouwd werd tot 9-4. De eerste Nederlandse winst op een WK voor mixed dubbels was een feit.

De komende dagen betreden de Nederlanders nog minstens 6 keer het ijs van de curling arena in New Brunswick.

Senior HerenSenior heren 2013 1

Behalve het mixed dubbel zijn ook de senior heren van CurlingClub PWA actief op het WK voor 50+ teams in Canada. Skip Wim Neeleman, Frank Kerkvliet, Jos Wilmot en Bas Bennis vertegenwoordigen Nederland nu voor de derde keer op het WK. Voor hen staan er 9 wedstrijden in de poule op het programma.

Voor het zover is moest Nederland in de eerste wedstrijd zien af te rekenen met de tegenstanders op de eerste dag: Zweden en Engeland. De Zweden werd het knap lastig gemaakt in de openingswedstrijd van het kampioenschap. De volle 8 ends stonden beide teams op het ijs waar Zweden uiteindelijk als winnaar uit de bus kwam. Drie uur later stond de 2e wedstrijd al weer op het programma. Hierin moest het worden opgenomen tegen Engeland. Helaas werd de vorm van de eerste wedstrijd nu net niet gehaald. Engeland profiteerde hier optimaal van door de Hollanders met 2-7 naar de kleedkamers te sturen. In de komende wedstrijden zal Nederland stevig aan de bak moeten om uitzicht te krijgen op een plaats in de kruisfinales.

-advertenties-

-goede doel-