Ivo Verlinden

Ivo Verlinden, maker van drie goals.
Waterpolo - De altijd lastige uitwedstrijd tegen De Vliet 1 in Rijswijk heeft een probleemloze overwinning opgeleverd voor de heren van SGWZC 1 uit Zoetermeer: 7-12.

De afspraak was om scherp te starten en De Vliet niet in het hun geliefde spel te laten komen en dat lukte eigenlijk vrij eenvoudig. Via aanvoerder Robin Grunefeld uit een man meer en een score van Ivo Verlinden uit een contra werd het halverwege het eerste part 0-2. Een aantal goede mogelijkheden werden niet benut. De thuisploeg kwam via een intikbal op 1-2.

In de tweede periode werd er zorgvuldiger met de weinige kansen omgesprongen en liep de formatie van coach Cees Loendersloot uit naar 2-5. Via twee keer de man meer en een fraaie boogbal van Ivo Verlinden werd in de derde periode de score gestaag uitgebouwd naar 4-8.

De start van het vierde kwart was niet echt denderend: desorganisatie achterin en onnodig balverlies voorin leverde De Vliet binnen twee minuten twee treffers op: 6-8. Voordat het nog echt spannend kon worden, stelde de Zoetermeerders weer orde op zaken: vier contra's leverden evenveel doelpunten op, de laatste twee via Alain Schmidt, waarvan één schitterende back-hand. Eindstand derhalve 7-12.

Loendersloot kon tevreden terug kijken op een prima teamprestatie: "Ja, de ploeg is prima van start gegaan en heeft dit nagenoeg tot het einde weten vast te houden, op enkele slordigheden begin vierde part na dan. Resultaat van het collectief: zeven verschillende spelers weten te scoren, er werd hard en ook voor elkaar gewerkt en dan is het resultaat er ook naar. We gaan dit komende week nog maar een keer overdoen tegen d'Elft, dan zit die tweede plek er in de eindstand ook nog in."

Door de nederlaag van OZV 1 tegen WZK 1 is SG WZC 1 in de stand niet meer te achterhalen en is de Loenderslootbrigade minimaal verzekerd van de derde plaats dit seizoen en met nog kans (in eigen hand) op meer.

Doelpunten: Ivo Verlinden 3x, Alain Schmidt, Laurence van Drongelen en Maurits Snel ieder 2x, Robin Grunefeld, Guido Slegtenhorst en Jelmer Kooij ieder 1x.


Zaterdag 20 april (de SG bestaat dan 5 jaar!) speelt SG WZC 1 om de tweede plaats tegen d'Elft 1 (uit-wedstrijd 7-8): aanvang in De Veur is om 21.10 uur.

Fotograaf: Olaf Otten

-advertenties-

-goede doel-