yang

Yang Sen, spelend voor Taverzo

Tafeltennis - De uitslag 0-7 doet mogelijk een makkelijke middag voor de Zoetermeerse Equipe Enjoy & Deploy Taverzo vermoeden. Niks is minder waar, de ploeg uit Wessem is de afgelopen jaren van eeuwige tweede veranderd in een ploeg die er altijd op het juiste moment tijdens het slot van de voorjaarscompetitie staat. Hetgeen tot 2 keer toe voor Wijzenbeek Westa de landstitel heeft opgeleverd. De spanning van deze ontmoeting zat hem vooral aan het begin. Borna Kovac en Lv Leyi van Taverzo begonnen overtuigend aan de wedstrijd. Maar zowel Daan Sliepen als Liu Qiang lieten zien, dat 100 % concentratie en inspanning nodig is om te winnen van Westa. Beiden dwongen een 5e game af, die met nipt verschil naar Enjoy&Deploy Taverzo gingen. De 3e man, die door coach Martin Brinkhoff werd opgesteld was Yang Sen. flyer-taverzoYang werd aan Zoetermeerse zijde uitgeroepen tot man van de wedstrijd. Verloor hij in de reguliere competitie nog nipt van Martijn de Vries, in deze halve finale was hij niet te kloppen voor De Vries en de Liu Qiang.

Lv Leyi was dichtbij een nederlaag in de 6e partij, waar hij zelf enkele wedstrijdpunten liet liggen om er vervolgens 1 weg te werken en op 10-11 te komen tegen Martijn de Vries. De 0-7 uitslag betekent een bijzonder goede uitgangspositie voor de return aanstaande zondag 21 april in Zoetermeer. 1 Set zal genoeg zijn voor een plek in de voorjaarsfinale.

Mocht het Enjoy&Deploy Taverzo op 21 april lukken die set te pakken, dan betekent het ook dat Daan Sliepen zondag zijn laatste wedstrijd als topsporter speelt. Sliepen heeft besloten zijn maatschappelijke carrière voorrang te geven. Deze gentleman van de tafeltennissport verdient alom respect en kreeg van alle aanwezigen in Wessem een staande ovatie bij het afscheid van het thuispubliek. Een kippenvel moment.

-advertenties-

-goede doel-