DSC 9614

Tymo de Wit juicht na een treffer

Door de eerdere overwinning op koploper AW/DTV heeft Meervogels de 2e plek in de Overgangsklasse van de veldkorfbal competitie steviger in handen genomen. De achterstand op de koploper werd verkleind tot 4 punten.

DSC 9512
Schot van Dennis Gaemers is succesvol
Zaterdag 13 april kwam BEP uit Purmerend op bezoek en was een overwinning noodzakelijk om de druk op de koploper op te voeren. De enige aanpassing in de basis 8 van Aad van Rijthoven was de vervanging van de geopereerde Tosca Breeschoten door Monique Obdeijn.

Meervogels begon met een snelle 2-0 voorsprong door treffers van Dennis Gaemers en Monique Obdeijn die met de nodige jaren League ervaring zeker van toegevoegde waarde zijn voor de jonge Zoetermeerse ploeg.

Gedurende de 1e helft was het duidelijk dat de  blauw-witten uit Zoetermeer heersten in de persoonlijke duels en ook de afvang onder de paal was verzorgd. Meervogels liep uit naar een voorsprong die op enig moment zelfs 6 treffers betrof (11-5).

Een slordige afwerking enerzijds en een tegenstander die nog krachten put om degradatie te ontlopen anderzijds zorgden ervoor dat de ruststand werd bereikt met een stand van 12-9.

IDSC 9598n de 2e helft was het beeld niet veel anders dan die van de 1e periode. Meervogels dicteerde het tempo van de wedstrijd wat soms leidde tot prachtige aanvallen met een accurate afwerking. Via tussenstanden van 15-12 en 19-15 werd de winst uiteindelijk behaald met een eindstand van 23-19.

Meervogels blijft door de terechte overwinning stevig op de 2e plaats staan waarbij gehoopt moet worden op misstappen van de koploper om alsnog mee te kunnen strijden om het kampioenschap.

Op 27 april gaat Meervogels naar Leusden om het op te nemen tegen Antilopen.