racefoto2

Bij Attractiecentrum Zoetermeer werden woensdagmiddag 3 races gereden, twee maal de HIK 50 over 50 ronden en één maal de HIK 101 die over 101 ronden gereden wordt.

Voor de eerste HIK 50 race stonden er 9 coureurs aan de start. Tijdens de kwalificatie liggen de tijden erg dicht bij elkaar. Een paar tienden van seconden kan al veel verschil opleveren voor de uiteindelijke startpositie. Uiteindelijk rijdt Marnix de Wit naar de poleposition. Vlak daarachter rijdt Yessin van der Kaaij een nette tweede plek met in zijn kielzog Kaja Havelaar op drie.

racefotoVol spanning wacht iedereen op het vallen van de startvlag. De start gaat heel netjes. Er ontstaan direct gevechten om iedere plek. Marnix kan dan iets weg rijden bij de rest. Achter hem vechten Yessin, Kaja en Dylan de Groot om plek 2. Max de Vlieger rijdt daar vlak achter op de vijfde plek in strijd met Jeffrey Balk. Om de laatste plekjes wordt er gevochten door Floris van Elleswijk, Tyler Pragt en Sander Capitein.

Dan gaat het mis in het gevecht om de tweede plek. Yessin en Kaja botsen met elkaar. Yessin verliest hierdoor een aantal plekken, maar geeft zich niet gewonnen en  doet zijn uiterste best om plekken weer goed te maken. Max en Jeffrey schuiven wat plekjes naar voren op, waarbij ook Jeffrey Max weet in te halen. Kaja probeert nog het gat naar Marnix te dichten, maar Marnix is al te ver weg en hij rijdt foutloos.

Uiteindelijk wint Marnix de race. Op de tweede plek eindigt Kaja en Jeffrey maakt het podium compleet.

De tweede HIK 50 race heeft 13 coureurs aan de start. In deze groep bepalen honderdsten van seconden de plekken op de startopstelling. Na een zeer spannende zeven minuten weet Bart Sommer de poleposition te bemachtigen. Op krap  twee honderdsten is het Duncan Hofland op de tweede plek. Daarachter zijn het Dylan Mul, Diego Ramdhani en Jarno Flanker op drie, vier en vijf. De eerste tien rijders rijden rondetijden binnen de 8 tienden van een seconden. Het gaat dus zeker spannend worden in de race.

Bij de start komt iedereen zonder incidenten door de eerste bocht. Bart en Duncan rijden iets weg bij de rest, waarbij Duncan overal kansen zoekt om Bart voor bij te gaan. Daarachter strijden Dylan, Diego, Jarno en Michael van Schie om plek 3. Tussen hun vier karts zit onderling niet meer dan een centimeter verschil. Mike Dijkshoorn rijdt niet ver daarachter, samen met Ian Lepelaar, Lucas van der Sloot en Thomas van den Eijkel. Het gevecht om de laatste plekjes wordt geleverd door Jeremy van Marle, Jochem Dekker en Mike Meewezen.

racefoto1Dan gaat het fout in het gevecht om de eerste plek. Duncan tikt Bart rond. Bart kan niet direct verder rijden en verliest veel plekken. Duncan krijgt als straf een zwarte vlag en zal een keer door de pitstraat moeten rijden. De andere coureurs schuiven hierdoor allemaal op en dan ligt Dylan plots aan de leiding. Hij weet rustig te blijven en maakt geen fouten, ondanks dat de andere drie nog steeds zo vlak achter hem aan rijden. Bart en Duncan maken dan nog een aantal plekken goed, maar het podium is onhaalbaar.

Dylan wint de race met Diego op de tweede plek en Jarno op drie. Michael eindigt net buiten het podium op vier en Lucas is verrassend vijfde.

Dan zijn de meest ervaren coureurs aan de beurt. De HIK 101 duurt ongeveer 60 minuten. In deze race wordt er ook een keer van kart gewisseld. De coureurs komen hiervoor om de beurt binnen in de pitsstraat en elke wissel duurt precies anderhalve minuut.

De kwalificatie is ongelooflijk spannend. Steve verovert de poleposition. Jordy van der Eijk rijdt naar de tweede startplek. Vlak daarachter is het Kim van Drunick op drie en Tom Friederich op vier.

De start van de race gaat heel netjes. Alle rijders zijn erg sportief en houden rekening met elkaar. Steve, Jordy en Kim raken direct in gevecht om de eerste plek. Tom en Justin Punt strijden om de vierde plek. Niet ver daarachter strijden Max Ketelaar, Brandon de Groot, Juliette Geerlofs en Timo Kanaar om de andere plekken.

Justin Punt is de eerste die de wissel maakt, gevolgd door Tom en Brandon. Pas na de wissels is te zien hoe de stand is tussen deze mannen. Brandon heeft wat extra snelheid gevonden en haalt zowel Tom als Justin in. Het gevecht tussen Justin en Tom wordt uiteindelijk door Justin gewonnen.

Van de drie coureurs vooraan gaat Jordy als eerste naar binnen voor de wissel. Vlak daarna doet Steve hetzelfde. Bij het uitrijden van de pitsstraat moet hij Jordy net voorlaten en verliest een plekje. Kim heeft als laatste haar wissel. Hiervoor rijdt zij heel lang op de eerste plek rond. Zij kan lang haar eigen tempo rijden, maar of dit genoeg is om Jordy en Steve in te halen is de vraag. Na de wissel komt ze precies tussen Jordy en Steve terug op de baan. Steve weet echter de achterstand te dichten naar Kim en weet haar in te halen. Echter Jordy is dan al te ver weg.

De race wordt gewonnen door Jordy, met Steve op de tweede plek en Kim op drie. 

-advertenties-

-goede doel-