Basketbal - Met een ongelooflijke hoeveelheid supporters,speelde de dames van het hoogste team, Zoebas MU22, gisteren in Waddinxveen de eerste halve finale van de play-offs.

ZoebasguardSusanneTaalopvollesnelheid

Van te voren wisten het team al dat ze de tegenstander, de Springers niet moesten onderschatten. En dat bleek terecht. Zoebas moest er hard voor knokken, maar nam uiteindelijk de overwinning mee naar Zoetermeer.

De ploeg begon goed en liep rustig uit tot 14-25 voor de rust. Een verschil van elf punten leek voldoende. Maar de tegenstander gaf niet op. Met harde ingrepen probeerde de thuisploeg om het tij te keren. De coach van de Zoetermeerse dames weet echter rust te krijgen in de ploeg en door snel spel in de zone van de tegenstander weet Zoebas de grip op het spel te behouden.

ZoebascaptainKimScholtenknokkendvoorbalbezit

Uiteindelijk keerde de ploeg zeer tevreden naar huis met een 50-59 overwinning.

Op zaterdag 20 april wordt in de Sporthal Lijnbaan, Noordhove, aanvang 20:00 uur, de 2e halve finale gespeeld. Kom het team aanmoedigen!

Zoebas zal deze wedstrijd dus met negen punten voorsprong beginnen. Bij winst (of verlies met niet meer dan 8 punten) plaatsen de meiden van U22 zich voor de finale die in het weekeinde van 10,11 en 12 mei gespeeld wordt in Soest.