trainingsweekend3

Drakenbootvereniging The Dutch dragons organiseerde dit weekend een trainingskamp, samen met twee Duitse teams uit Borken, Nordrhein-Westfalen.

trainingsweekend1Na een welkomstwoord en uitleg van het trainingsprogramma door Dutch Dragons trainer Jerry Kenbeek, begonnen de twee Zoetermeerse en twee Duitse teams aan de eerste trainingssessie op de woelige Noord-Aa. De leden van The Dutch Dragons hebben voor hun Duitse gasten een uitgebreide ‘Kuchen und Kaffee’ buffet met allerlei zelfgebakken koeken, cakes en taarten aangeboden, dat bij een ieder goed in de smaak viel. Ondanks de harde wind en kou op zaterdag, was de spirit onder de deelnemers erg groot om de trainingsmissie te volbrengen. Voorafgaand aan elke sessie deden de peddelaars een korte warming up, zodat men niet verkleumd de boot instapte. Er zijn video opnames van de trainingssessies gemaakt, die gezamenlijk met de deelnemers werden geanalyseerd ter verbetering van de peddeltechniek. De eerste trainingsdag werd afgesloten met een verrassingsstunt van de technische commissie in de vorm van een ontspannende Zumba sessie, waar met veel enthousiasme aan mee werd gedaan. Het avondeten werd gezamenlijk gebruikt in een plaatselijk Wok-restaurant.

De tweede trainingsdag begon weliswaar mistig op de zondag, maar in de loop van de ochtend werd het vrij zonnig en aangenaam van temperatuur door een nagenoeg windstilte. Het was dus een uitgelezen dag voor een vervolg van de pittige boottraining op het water. Naast de uitvoering van de verschillende technische aspecten in het peddelen, hebben de vier teams ook serieus met elkaar kunnen sparren op het water.  Hier komen peddeltechniek, kracht en competitiviteit samen om als eerste de finish te willen bereiken. Ter afsluiting van het trainingskamp, wachtte de deelnemers nog een laatste activiteit in de vorm van een heuse Bootcamp sessie, begeleid door een instructeur. Ondanks de vermoeidheid door twee dagen fysieke inspanning in de drakenboot, lieten de peddelaars zich niet kennen. Het was de eerste keer dat The Dutch Dragons een trainingskamp organiseerde en zowel bij de eigen leden als de Duitse deelnemers is het erg goed bevallen.

“Een perfecte kick-off van het seizoen en zeker voor herhaling vatbaar” zo lieten de diverse deelnemers weten. Wie denkt dat drakenboot varen “alleen” een beetje peddelen is, heeft het mis! Naast de diverse technische aspecten en reguliere boottraining op het water zijn kracht, conditie- en zgn. coretraining vast onderdeel van de totaaltraining van de peddelaars. Nieuwsgierig geworden naar deze bijzondere teamsport op het water? Kijk op www.thedutchdragons.nl of stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Foto’s Carsten F. Backer

-advertenties-

-goede doel-