20130407 183139

Afgelopen zondag stonden de NK Wado op het programma, de stijl die bij Budoschool Kai Sei wordt beoefend. Het Wado karate is de grootste stijlgroep in Nederland, waardoor het een sterk bezet kampioenschap was met ruim 250 deelnemers. Kai Sei verscheen met 7 karateka op de tatami, waarmee ze in totaal 3 nationale titels, 2 tweede plaatsen en 1 derde plaats in de wacht sleepte. De podiumplaatsen werden op de onderdelen kata en kumite behaald.

In de ochtend werd gestart met kata (stijlvorm). In de categorie meisjes kata jeugd 10/11 jaar kwam Sarah Hagenaar uit. Na alle partijen in de voorrondes unaniem te hebben gewonnen, bereikte zij de finale. Hierin was zij sterker dan haar tegenstander en werd daarmee Nederlands Kampioen. Vanessa van Room kwam uit in de categorie kata dames senioren. Ze wist zich goed staande te houden en bereikte na een aantal winstpartijen zeer knap de finale. Hierin greep ze net naast de titel en werd tweede in haar categorie.

Na kata stond het onderdeel kumite (sparring) op het programma. Nicky Gerritsen won in de categorie meisjes jeugd 10/11 jaar +40 kilo overtuigend alle wedstrijden en werd Nederlands Kampioen. In de categorie meisje jeugd 12/13 jaar -42 kilo behaalde Olga Milovanova de derde plaats. Raffi Zamani, uitkomend in de categorie jongens jeugd 12/13 jaar -63 kilo, werd ongeslagen de derde Nederlands Kampioen voor Kai Sei. In de categorie jongens cadetten -52 kilo verloor Shafi Zamani in de kwartfinale van de latere finalist en plaatste zich daardoor direct voor de B-finale. Helaas verloor hij nipt de strijd om de derde plaats en werd vijfde. In de categorie heren senioren -60 kilo behaalde de debuterende Arya Mohammad de tweede plaats.