20130407 12084

Het Tomo no kai team met hun prijzen

Binnen het karate zijn er meerdere wedstrijdvormen. Het sparren en de stijlvormen. De Zoetermeerse vereniging Tomo no Kai vaardigde een selectie van tien deelnemers af. Zij kwamen uit in verschillende leeftijdsklassen.

Kata, ofwel stijlvorm is een serie bewegingen die perfect uitgevoerd moeten worden voor een jury, bestaane uit vijf referee. De juiste houding, snelheid en gevechtsgeest zijn hierbij van groot belang. Elke beweging moet kloppen om kans te maken op de overwinning. Op zes wedstrijdmatten werd gestreden om de titel, ieder in zijn eigen klasse. 

Bij de senioren heren was het de vraag of Alain Manche op tijd fit kon zijn. Hij was in de aanloop getroffen door de griep. Even leek het er op dat al zijn voorbereidingen voor niets waren, maar uiteindelijk stond  hij er toch. Zijn eerste partij, tegen zijn vaste rivaal Rafael Eelman, wist hij net niet te winnen. Rafael werd uiteindelijk de winnaar en na een korte voorbereiding wist Alain zeer overtuigend het brons te pakken in zijn categorie.

20130407 12015
Robine Neijssel met kata Jion
Shanna de Bruijn begon sterk met haar nieuwe vorm, Wanshu en wist na drie rondes het brons bij de senioren dames te halen. Martha Pelkman koos in de finale voor een vorm waarbij krachtige bewegingen overheersen. Met slechts één vlag te weinig greep zij naast het goud in de klasse 35+.

Bij de Jeugd (tot 14 jaar) werd Luc Breumelhof 4e bij de jongens en deed zijn teamgenoot Lindsay Sinniah hetzelfde bij de meisjes. In de categorie meisjes 14&15 jaar kwamen drie teamgenoten uit. Lois Martijn moest het brons aan haar teamgenoot Dominique Regterink laten. Robine Neijssel liet een sterk kata zien, dat zij ook traint voor het WK in Londen. Kata Jion leverde Robine een zilveren beker op. Eén categorie hoger, bij de meisjes 15 en 16 jaar leverde ook teamgenootje Margi Sinniah een knappe prestatie door het zilver in haar categorie te pakken.

 

 

-advertenties-

-goede doel-