Korfbal Apollo 1 - Phoenix 1 (12-13)

phoenix3Phoenix begon de wedstrijd zwak. Netto resultaat een 2-0 achterstand na 3 minuten en de inleiding tot een middagje stevig korfbal waarbij het Phoenixteam tot de 22e minuut van de tweede helft achter Apollo aan liep. Vanaf dat punt werd de basis gelegd voor de uiteindelijke overwinning toen Tess Ouwerkerk, Stefan Naerebout, Koen Weening en Ineke Ouwerkerk zorgden voor de eerste voorsprong (van 8-7 naar 8-11). Elmas Arendse ruimde het veld voor Kevin van Mil waardoor het stroef draaiende eerste verdedigingsvak wat meer stootkracht kreeg. Esmee Putting scoort van ver en Ineke Ouwerkerk zorgde dat de marge van 3 punten tot 4 minuten voor tijd gehandhaafd bleef. Het eindspel was, net als de hele wedstrijd, stroef en ondoordacht waardoor Apollo vlak voor het einde nog kon aanhaken met 2 doelpunten. Het team was opgelucht toen de 70 minuten bereikt waren en de eindstand 12-13 een gewonnen wedstrijd opleverde.

Een dag eerder ging Phoenix 2 op bezoek bij de ongeslagen koploper Antilopen. Niet geheel onverwacht kwamen ze terug met een punt op zak.

Komende zaterdag speelt Phoenix een belangrijke wedstrijd tegen IJsselvogels 2. Winst is dan het enige dat telt waarmee Phoenix 2 de onderste 2 ploegen op 4 punten (of meer) kan zetten.