Foto Borna-Leyi-Nathan

Borna Kovac, Lv Leyi en Nathan van der Lee blij met de overwinning

Zaterdag stond in Schiedam het laatste duel voor Enjoy & Deploy Taverzo in de reguliere competitie op het schema. In een prima ambiance met nog eens 2 andere onderlinge wedstrijden tussen Scyedam en Enjoy&Deploy Taverzo eerder die middag stond er voor de gastheren en dame plaatsing voor de play-offs op het spel. Rajko Gommers, volgend jaar uitkomend voor Taverzo stelde dat ticket gelijk veilig door knap van Yang Sen te winnen. Daarbij geholpen door het feit, dat de overgebleven concurrentie voor de play-offs in Klazienaveen ook een steek liet vallen.

Henk-Hommes TeamfotoDe rest van de middag ontpopte zich een mooie strijd met veel fraaie balwisselingen en een uiteindelijk 3-4 winst. Gudmundur Stephensen pakte, zij het met moeite, 2 overwinningen en Yang Sen won overtuigend van Nermin Smajic. Het andere punt kwam van het dubbel van Lv Leyi en Yang Sen. Door de enorme overwinning van de jonkies van FvT op Westa, was het resultaat van Boris de Vries tegen Britt Eerland bepalend voor de posities in de play-offs. Boris de Vries heeft er alles aan gedaan om plaatsing voor de halve finale tegen Westa, zijn club voor komend seizoen te voorkomen, maar verloor uiteindelijk nipt tegen de sterk spelende Britt Eerland.

Zondag tijdens de final 4 in de Nederlandse beker werd geloot tegen FvT. Een wedstrijd waarbij Borna Kovac tegen trainingsmaatje Laurens Tromer van start mocht. Tromer die veel baat lijkt te hebben bij de sterke groep op Papendal, kon het uiteindelijk niet bolwerken tegen Kovac. Het batje van Leyi, dat bij Scyedam nog was goedgekeurd, werd in Veenendaal afgekeurd omdat zijn Chinese forehand rubber met 4,06 / 4,09 te dik was. Leyi koos niet voor een eigen reservebat maar nam het zekere voor  het onzekere en nam het reeds goedgekeurde bat van Borna Kovac en won achtereenvolgens met duidelijke cijfers van Khatchanov en Tromer. Nathan van der Lee had helaas weinig in te brengen tegen Patrick Oeij.

In de finale tegen Seat & Meet DTK’70 trokken Borna Kovac en Lv Leyi de lijn door van de middag. Op overtuigende wijze werden de goed spelende Casper Ter Lüün en Wai-Lung Chung aan de kant gezet. Nathan van der Lee in de 2e ronde, met 2 overwinningen erg belangrijk voor de winst op Smash’70, mocht vervolgens in de derde partij aantreden tegen Pepijn Leppers. In de 5e en beslissende game, sloeg Van der Lee het winnende punt binnen en won Taverzo, voor het eerst de landelijke Beker.

Veel tijd om de overwinning van de Nederlandse beker te gaan vieren is er echter niet, aankomende zondag staat de eerste wedstrijd, uit tegen Wijzenbeek Westa al op de agenda en een week later op 21 april om 14:00 is de return in Zoetermeer.

Kijk hier naar een korte inmpressie van de Bekerwedstrijd:

Foto's: Henk Hommes en Enjoy & Deploy Taverzo

 

-advertenties-

-goede doel-