birds1ebal3

Voorzitter Bram Schinkelshoek, wethouder Mariëtte van Leeuwen en Villa Joep regiomanager Marjolijn van Leeuwen.

Honkbal - Met een defilé van de meeste Birds-teams startte het seizoen 2013. Onder de professionele aankondigingen van ceremoniemeester Wilbert Vollebregt kwamen de teams één voor één het softbalveld opgelopen en stelden zich keurig op.

birds1ebal4

Het was een waar genot om dit kleurrijke gezelschap (want, het nieuwe oranje tenue overheerste al behoorlijk) zo te zien en na de enthousiaste speech van voorzitter Bram Schinkelshoek, waar hij de fijne medewerking met de gemeente nog even aanhaalde en zijn dank aan wethouder van Sportzaken Mariëtte van Leeuwen overbracht voor allerlei zaken, waar de gemeente de afgelopen maanden druk mee bezig was geweest (licht, velden etc), gaf hij het woord aan de wethouder.

birds1ebal2Mariëtte was blij weer op de Birds velden te verschijnen en vereerd om de eerste bal van het seizoen weer te mogen werpen, zoals zij dat 2 jaar geleden ook gedaan had. Het ging haar echter nu al veel beter af, want met een flinke worp rechtstreeks in de handschoen van catcher Rosanne was het seizoen geopend.

Daarna nodigde Bram een ieder uit om naar het Beeball veld te komen, waar de sponsoractie zou plaatsvinden. Tegelijkertijd legde Marjolein van Leeuwen, regiomanager van de Stichting Villa Joep uit, dat zij ontzettend blij was met de uitnodiging van Birds om aanwezig te zijn en benadrukte nog even het belang van dit soort acties, waar de stichting enorm blij mee is. Niet alleen met het bedrag, wat de jeugdafdeling van Birds gaat doneren aan Villa Joep, maar ook om nog even een podium te krijgen en daardoor voor nog meer bekendheid te zorgen. Marjolein gaf de wethouder de eerste Villa Joep Olifant, de mascotte van de stichting, die voor € 9,95 in de kantine te koop is en waarvan de gehele opbrengst ook naar de Stichting gaat.

 

foto's: Rob Lamping

-advertenties-

-goede doel-