Maurits-Snel

Maurits Snel, maker van het 150ste doelpunt dit seizoen. Fotograaf: Olaf Otten

De thuiswedstrijd tegen Sassenheim – de heenwedstrijd kende een 6-9 overwinning –leek na één periode geen wedstrijd meer te zijn: 8-1 voor de thuisploeg van SG WZC, die met messcherpe counters de gasten op een onoverbrugbare achterstand zette.

Leek, want in het resterende deel verzuimden de Zoetermeerders vooral in defensieve zin. Er werd slordig verdedigd en teveel aanvallend gedacht, waarvan de Sassenheimers vooral in het derde part profiteerden.

Via de tussenstand halverwege van 10-2 werd het in de derde periode 12-7, om tenslotte met een 15-9 eindstand af te sluiten. De snelle rekenaar komt dan tot de conclusie dat de thuisploeg de laatste drie periodes met 7-8 verliest.

Trainer/coach Cees Loendersloot kon dat slechts beamen, maar wilde er verder niet al te zwaar aan tillen: "De wedstrijd loopt zoals die loopt. Na die 8-1 zakken we te ver weg in de concentratie, waardoor afspraken ook verwateren en het elkaar coachen eveneens achterwege bleef. Zo'n derde part kan natuurlijk niet, zeker niet als de tegenstander al op zijn rug ligt, om die met 2-5 te verliezen.
Ik heb ook bewust niet ingegrepen. De ploeg moet leren om in dit soort situaties zichzelf te corrigeren, bijvoorbeeld door lange aanvallen te spelen en de tegenstander uit zijn ritme te halen. Dat gebeurde niet en we hebben de komende week weer iets om aan te werken. Aan de andere kant hebben we laten zien ons te willen revancheren voor de verloren pot tegen WZK en gingen we als een raket uit de startblokken: één van de best gespeelde periodes van dit jaar. De opdracht voor het team is duidelijk: volgende week zal er over de gehele wedstrijd gezien veel geconcentreerder gespeeld moeten worden in de uitwedstrijd tegen De Vliet 1, zeker wanneer we nog kans willen maken voor de 2e plek aan het eind van het seizoen."

Doelpunten: Jelmer Kooij en Maurits Snel beiden 3x, Guido Slegtenhorst, Laurence van Drongelen, Alain Schmidt en Jermaine Gras ieder 2x, Ivo Verlinden 1x.


Bijzonderheden: het doelpunt van Maurits Snel dat de stand op 4-1 bracht was het 150e doelpunt van SG WZC 1 dit seizoen.

Op zondag 14 april om 14.55 speelt SG WZC 1 de uitwedstrijd bij De Vliet 1 (heenwedstrijd 7-5) in zwembad De Schilp te Rijswijk.

-advertenties-

-goede doel-