sgwzcdames8-4

SG WZC vocht prachtige duels uit tegen ongeslagen koploper MNC Dordrecht en een enorme stunt hing lang in de lucht. Foto: Olaf Otten

In het Zoetermeerse zwembad De Veur nam SG WZC het op tegen titelkandidaat MNC Dordrecht. De Dortse dames zijn na 18 wedstrijden nog steeds ongeslagen en hebben een doelsaldo van liefst plus 180. Onder aanvoering van ex-international en Olympisch Kampioene Noeki Klein (Beijing 2008) is deze ploeg het niveau van de Landelijke Tweede Klasse duidelijk ontstegen en de titel met bijbehorende promotie kan deze ploeg niet meer ontlopen. Eerder dit seizoen werd in Dordrecht kansloos verloren met 17-1. MNC hield toen geen spaan heel van de aspiraties van WZC. 

De thuisploeg moest het wederom stellen zonder de aanvalskracht van topscorer Esther Klok. Een vervelende blessure houdt haar al weken aan de kant. Coach Ton Kloosterman koos voor Dames 2 speelster Femke van den Boogerd als vervanger. Dit pakte goed uit. De gedrevenheid en passie van deze ervaren speelster werkte aanstekelijk op de ploeg en vanaf het eerste fluitsignaal was de WVZ-ZVZ Combinatie goed bij de les. Het eerste kwart werd verrassend afgesloten met een 2-1 voorsprong door doelpunten van Nikkie van Veen en Marloes Knol. 

In de tweede periode staakte de productie aan WZC zijde. Dordrecht liet zien erg op het spel van Noeki Klein te leunen. Zij scoorde dit kwart haar 4e treffer waardoor er halverwege een 2-5 stand op het bord stond. 

Het derde bedrijf werd een interessante. Door goed verdedigend spel wisten de Zoetermeerse dames Dordrecht af te stoppen. Chantal Keyzer, Femke van den Boogerd en wederom Marloes Knol wisten het net wel te vinden. 5-5. Grootste winst was nog wel dat Noeki Klein haar 3e zware fout opliep en hierdoor uitgeschakeld was van verdere deelname. Een enorme stunt was in de maak. 

Bij aanvang van het resterende kwart drong het besef bij WZC door dat er punten overgehouden konden worden aan dit duel. Lang ging de strijd gelijk op en pas een paar minuten voor het eind wist Dordrecht weer tot scoren te komen. WZC bleef mogelijkheden creĆ«ren en tot het allerlaatste moment bleef het zeer spannend. Uiteindelijk trok MNC Dordrecht aan het langste eind en verliet het bad zichtbaar opgelucht met een 6-8 overwinning. Bij WZC veel lachende gezichten. Het vertoonde spel voelde aan als een overwinning, echter zonder punten.

Coach Kloosterman, die ook na dit seizoen bij de Zoetermeerse dames aan de badrand staat (zijn contract werd deze week met nog een seizoen verlengd) was zeer tevreden met het spel dat zijn ploeg liet zien. "We speelden een fantastische wedstrijd. Ik kan niet ontkennen dat het dan toch zuur is dat we aan dit duel geen punten over houden, want die kansen waren er. Maar wat een verschil met de confrontatie eerder dit seizoen. Alle speelsters zijn deze competitie enorm gegroeid. We weten wat we kunnen en waar we goed in zijn, daar werken we ook hard voor. Vorige week oefenden we nog speciaal in de voorbereiding naar deze wedstrijd tegen Eerste Klasser De Robben 1 uit Hilversum. Dat de ploeg goed draait, was daar al te zien. Vooral verdedigend zit het goed in elkaar en daar ben ik erg tevreden over. Wij beseffen ook dat tevredenheid de bedreiging is van verbetering. Daarom zoeken we continu naar verbetering. Volgende week spelen we tegen de Warande, een ploeg die elk punt hard nodig heeft om degradatie te voorkomen. Ik verwacht daar wederom een hete avond. Vanavond eerst maar eens nagenieten van dit duel, dan gaat maandag de focus weer naar De Warande."

Tekst: PR SG WZC

-advertenties-

-goede doel-