CKC  doorlopende leerlijn theaterVijf Zoetermeerse basisscholen starten dit schooljaar met de doorlopende leerlijn theater en beeld. Dankzij de regeling ‘Cultuureducatie met Kwaliteit’ zijn cultuureducatie lessen theater en beeld ontwikkeld door CKC & partners in samenwerking met De Bibliotheek, het Stadsmuseum en basisscholen De Triangel, De Paulusschool, De Watersnip, De Oostwijzer Orion en De Oostwijzer Cygnus.

De leerlijnen theater en beeld bestaan uit theaterlessen en lessen beeldende vorming die geplaatst zijn in een doorlopende leerlijn zodat de Zoetermeerse leerlingen in het primair onderwijs gestructureerd en opgebouwd van groep 1 t/m 8 cultuureducatie krijgen aangeboden.

Begeleiding en coaching vanuit CKC

De leerlingen krijgen vanaf september 2014 regelmatig theater of beeld lessen aangeboden door de eigen leerkrachten. Deze leerkrachten krijgen van CKC, naast een training, ook begeleiding en coaching bij het geven van deze lessen. Theater- en beeldexperts komen naar de scholen en begeleiden de leerkrachten om de leerlijnen aan te passen aan de wensen en mogelijkheden van de school, de leerkracht en natuurlijk vooral de leerlingen. Zo krijgen deze Zoetermeerse leerlingen bijna elke week theaterlessen en/of beeldende vorming!

-advertenties-

-goede doel-