SWKGroep Goede Doelen Golftoernooi 2

Het SWKGroep Goede Doelen Toernooi werd voor het vierde jaar op rij georganiseerd. Met dit jaar als goed doel het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie. Na de prijsuitreiking werd door Ad Doorneveld, voorzitter van de Raad van Bestuur van de SWKGroep, een cheque van € 10.000,- uitgereikt aan Marjolein van Leeuwen van het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie. De SWKGroep is een onderneming in kinderopvang, buurtwerk en zorg en heeft een maatschappelijke doelstelling. De opbrengt van het Goede Doelen Toernooi schenken aan het Prinses Maxima Centrum voor Kinderoncologie past binnen deze maatschappelijke doelstelling.

De Razende Reporters doen verslag!

De Razende Reporters zijn kinderen uit de verschillende kinderopvangorganisaties van de SWKGroep die reportages maken over alles wat er op de BSO-locaties en binnen de SWKGroep gebeurd. Een bezoek aan het Goede Doelen Toernooi van de SWKGroep mocht natuurlijk niet ontbreken. De Razende Reporters van Kern Kinderopvang Zoetermeer hebben een balletje geslagen op een ‘echte’ golfbaan, deden mee aan een golfclinic en hebben meer geleerd over golfen en het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie. Zij hebben hiervoor een interview gehouden met Marjolein van Leeuwen van het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie.

De Razende Reporters: “Het fonds is opgericht door dokters en ouders van kinderen met kanker. Ze willen geld ophalen voor het mooie ziekenhuis. Als ze het ziekenhuis hebben gebouwd, willen ze er leuke spullen voor kinderen inzetten.”

SWKGroep Goede Doelen Golftoernooi 1 SWKGroep Goede Doelen Golftoernooi 3

Het Prinses Máxima Centrum: vóór kinderen tégen kanker

Kanker bij kinderen is gelukkig een zeldzame aandoening. Toch is het nog steeds de meest voorkomende doodsoorzaak onder kinderen. Om de twee dagen sterft in Nederland een kind aan kanker. En hoewel 75 procent van de kinderen de ziekte overleeft, is dit percentage de afgelopen tien jaar nauwelijks gestegen.

Dit overlevingspercentage kan omhoog door zorg en onderzoek op één locatie samen te brengen. Kinderoncologen en ouders van kinderen met kanker hebben het initiatief genomen tot de oprichting van een toonaangevend centrum: het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie, dat in 2017 in Utrecht de deuren opent. Een centrum waar specialisten gezamenlijk de best mogelijke zorg bieden, dat (inter)nationale toponderzoekers aantrekt en dat gerichte opleidingen op hoog niveau aanbiedt.

-advertenties-

-goede doel-