sint-piet-rugIn het AD van 20 september las de LHN een aantal zorgelijke zaken over de intocht van de Pieten in Zoetermeer. ´Pieten krijgen een andere tint,´ zo kopte het AD. De organisatie FlorAvontuur zou wijzigingen willen doorvoeren. De fractie van de LHN heeft hierover vragen gesteld aan het college.

Organisator Fred Roland zorgt al vele jaren samen met Joke van Akkeren voor de intocht van onze grote kindervriend. Fred reageert: De organisatie ligt helemaal niet bij FlorAvontuur. Zij hebben niets van doen met de intocht in het Stadshart of de Dorpsstraat. Ik ben degene die verantwoordelijk is voor de Sint en Pieten en heb geen plannen om de Pieten te veranderen.

De Pieten zouden niet meer zwart mogen zijn volgens de berichten. Ook hier reageert Fred direct op: We maken de Pieten al ruim tien jaar bruin en niet zwart! Ook gaan we niets aanpassen aan de kleur van de lippen, de krullen of de oorbellen! Het is een kinderfeest en dat moet het blijven.

Juliette Meurs (raadslid LHN, maar nu op eigen titel) vindt dat de Pieten moeten blijven zoals ze zijn, een karikatuur. Hoe wenselijk is het om de karikatuur los te laten. Zonder grote oorbellen en fel rode lippen lijken de pieten juist meer op gewone mensen. Juliette is het Fred Roland eens dat het een kinderfeest moet blijven en vanuit die gedachte heeft de LHN de vragen gesteld.

Is er dan wel iets anders dan de andere jaren? Fred verklapt dat er dit jaar meer Thema Pieten zullen zijn dan voorgaande jaren. Natuurlijk moet er veel geheim blijven, maar dat PiratenPiet komt en ook roze Pieten is vandaag door de organisatie bevestigd.

Fred Roland besluit met de woorden: Het moet een feest voor de kinderen blijven en geen zaak van de politiek.

-advertenties-

-goede doel-