P1120943Vrijdagavond 26 september om 19.00 uur verzamelen alle leden van Scoutinggroep John McCormick (JMC) zich bij clubhuis De Chute in het Van Tuyllpark. Na het openen worden de tenten opgezet en is er per leeftijdsgroep een avondspel. Voor de oudste scouts zelfs een 3 uur XL game met 3 levels waarbij stukken land moeten worden veroverd.

Vervolgens overnachten de jongste leden in het clubhuis en de overige leden in tenten.

Na een gezamenlijk ontbijt worden er allemaal stoere activiteiten gedaan. Zo is er onder andere een kabelbaan, hoogte parcours, klimboom, kano wedstrijd, blokken stapelen en waterrakketten schieten.

Zaterdag 27 september om 13.00 uur start het werkelijke overvliegen. Natuurlijk zijn hierbij ook alle ouders en andere geïnteresseerden van harte welkom. Op welke spetterende manier er dit jaar wordt overgevlogen houden de explorers, die het evenement organiseren, nog even geheim.

P1120735De oudste bevers (5-7 jaar) gaan over naar de welpen (7-11 jaar), de oudste welpen gaan naar de scouts (11-15 jaar), de oudste scouts vliegen vervolgens naar de explorers (15-18 jaar) de oudste explorers gaan over naar de roverscouts (18-21 jaar) en als laatste vliegen de oudste roverscouts naar de nieuwe Palo Stam voor leden vanaf 21 jaar.

Na deze bijzondere dag starten de nieuwe speltakken bij scoutinggroep John McCormick. Elke week houden ze hun twee uur durende opkomsten in en om clubhuis De Chute in het groene Van Tuyll sportpark. Naast deze opkomsten wordt er een enkele keer een weekend gehouden en als afsluiting van het seizoen is er een zomerkamp van een week.

Door het overvliegen van de oudste scouts van elke speltak komt er bij een aantal leeftijdsgroepen plek voor nieuwe leden en begeleiding. Meer informatie over scoutinggroep John McCormick is te vinden op de website: www.johnmccormick.nl    

-advertenties-

-goede doel-