20140922-28345-2

 

Hbo ICT-opleidingen van De Haagse Hogeschool, een starterscentrum (incubator) en verschillende ICT-bedrijven onder één dak in de Dutch Innovation Factory (DIF). Minister Henk Kamp van Economische Zaken opende maandag 22 september de DIF samen met de Zoetermeerse burgemeester Charlie Aptroot, collegevoorzitter Leonard Geluk van De Haagse Hogeschool en Ab van der Touw van Siemens Nederland.

Burgemeester Aptroot is trots op zijn stad en pakte ook deze gelegenheid aan om Zoetermeer in het zonnetje te zetten als de 3e stad van de Randstad. Het gaat bij het DIF om vier zaken die samen komen aldus de burgemeester: onderwijs, ondernemen, onderzoek en ontmoeten. De samenwerking tussen ict en jonge ondernemers biedt kansen voor allebei, de ondernemers en studenten inspireren elkaar. De centrale hal van de Dutch Innovation Factory is dan ook ingericht als ontmoetingsplek, met horeca en voldoende ruimte om even met elkaar te praten. Aptroot bedankte speciaal oud-wethouder Bé Emmens, als initiatiefnemer van het project.

Het grote voordeel is dat de partijen elkaar snel kunnen vinden bij de uitwisseling van kennis en samenwerken aan innovaties. Daarnaast kunnen studenten een stageplek of baan vinden, gastcolleges zijn eenvoudiger te organiseren en studenten worden eerder verleid zelf een bedrijf te starten.

20140922-28321 20140922-28355

Minister Henk Kamp hoopte dat de Dutch Innovation Factory de interesse in techniek stimuleert. Minister Kamp: “het is een mooie uitwerking van het techniekpact waar het kabinet al lang mee bezig is. In de techniek liggen de kansen, en daarin is de ICT het meest kansrijk!”

Tijdens de opening lieten studenten en ondernemers de bezoekers hun eerste innovaties zien die door een samenwerking in de Dutch Innovation Factory zijn geboren. De ICT-opleidingen in Zoetermeer zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Dit jaar is het aantal studenten opgelopen tot meer dan 500. De komende jaren kunnen de opleidingen in de Dutch Innovation Factory uitgroeien tot zo’n 800 studenten.

De Dutch Innovation Factory grenst aan het terrein waar Siemens Nederland, . Atos, Nokia en Teleplan zijn gevestigd. Dit gebied wordt getransformeerd tot het Dutch Innovation Park met allerlei innovatieve bedrijven op het gebied van ICT. Het is uitstekend bereikbaar met de auto vanaf de A12 (P&R) en in de toekomst met het openbaar vervoer door de komst van een NS- en RandstadRailstation Bleizo.

-advertenties-

-goede doel-