20140919-28170

De leerlingen van de Prinses Margrietschool hebben afgelopen week samen met de Nicaraguaanse kunstenares Katy Centeno Escott een muurschildering gemaakt. Het thema van de muurschildering is : ‘School de beste werkplaats, een positieve boodschap van kinderarbeid’. De kinderen hebben eerst allemaal tekeningen gemaakt van het thema, waarna er een aantal zijn uitgekozen om te schilderen. Onder leiding van kunstenares Katy en Susana Castillo van Piëzo hebben de kinderen vervolgens zelf een muur van de school beschilderd. Het is één van de grootste muurschilderingen in Zoetermeer, er moest dan ook een steiger aan te pas komen om alle plekken op de muur te kunnen bereiken!

Dit project wordt georganiseerd in het kader van de campagne ‘Alle kinderen naar school’. Deze campagne wordt, in samenwerking met Hivos en het Landelijk Beraad Stedenbanden Nederland Nicaragua, in Zoetermeer uitgevoerd door de Stichting Vrienden van Jinotega , de bibliotheek, de Wereldwinkel, het bedrijfsleven en vele scholen. Gezamenlijk zorgen zij ervoor dat kinderen in Jinotega basis-en beroepsonderwijs kunnen volgen. Ook bieden zij de mogelijkheid aan ( startende) ondernemers in Jinotega om een microkrediet aan te vragen.

De Prinses Margrietschool heeft al jaren een speciale band met Jinotega. Een van de leerkrachten is er al een aantal keer op bezoek geweest en in het verleden hebben er ook sponsoractiviteiten ten bate van Jinotega plaatsgevonden. Daarom is de school ook erg blij met de mooie muurschildering.

-advertenties-

-goede doel-