burendagBurendag is een jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buren en de buurt in het vierde weekend van september. Dit jaar vieren we Burendag op 27 september. Het is een dag waarop je gezellig samenkomt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. Douwe Egberts en het Oranje Fonds ondersteunen de lokale initiatieven. Op de burendag site kun je zelf zien wat er bij jou in de buurt allemaal georganiseerd wordt: www.burendag.nl

 

Prinses Margrietschool Burendag  

Op vrijdagmiddag 26 september viert de Prinses Margrietschool Burendag. Het nieuwe groene schoolplein zal dan centraal staan. De buurt maakt intensief gebruik van het plein. Het onderhoud wordt tot nu toe gedaan door de conciërge. De bedoeling is dat kinderen en ouders steeds meer betrokken zullen worden bij planten, zaaien, wieden en oogsten op het plein. Daar wordt op Burendag een begin mee gemaakt. Er zullen nestkastjes en een bijenhotel opgehangen worden, er wordt gewied en gesnoeid, kortom 'Samen met de buurt werken aan een groen plein' is het thema van de burendag op school!

U vindt de prinses Margrietschool aan de Antigoneschouw 12 in de wijk de Leijens.

 

PiëzoCentrum Palenstein

Alle buren van PiëzoCentrum Palenstein zijn van harte uitgenodigd.
Wanneer: op vrijdag 26 september
Tijdstip: 15.00 uur tot 17.00 uur
Waar: PiëzoCentrum Palenstein, rakkersveld 253
Bewoners van Palenstein geven een workshop kaarten maken, 3D en borduren. Speciaal voor de kinderen is er ook nog een workshop koekjes versieren. Vrijwilligers van Piëzo serveren een lekker hapje en drankje. De burendag is een initiatief van het Oranje Fonds.
Informatie bij de balie van Castellum Palensteyn of op nr: 079-8887770 of bij Thea van der Vlist 06-44102199
Aanmelden is niet nodig en aan deelname zijn geen kosten verbonden.

 

Wijktuin aan de Broekwegzijde

Op zaterdag 27 september is er op de Wijktuin aan de Broekwegzijde Burendag. Iedereen die rond de tuin woont wordt hartelijk uitgenodigd om op die dag mee te helpen bij het aanleggen van een bessentuin. Er zijn al voorbereidingen gedaan. Een mooi stuk grond ligt klaar om omgetoverd te worden tot bessenparadijs. Er worden bessenstruiken geplant, palen en netten er om en over heen geplaatst, naambordjes geschilderd voor de verschillende bessenstraatjes. Kortom genoeg te doen op de Burendag in de wijktuin. Vanaf half 11 bent u welkom op de activiteiten!

 

Kofschipkade

Aan de Kofschipkade wordt al jarenlang mee gedaan met Burendag . Dit jaar zal de boombank bij de kruidentuin vervangen worden en zullen de kruiden en aardbeientuin winterklaar gemaakt worden. Op zondagmiddag 28 september tussen 14.00 en 18.00 uur is er koffie, thee en limonade en gaat de buurt samen aan het werk. Kom je ook?

 

M. van Randwijkhove

M. van Randwijkhove doet mee met de burendag op 27 september! Kom jij ook?!

Het buurtforum organiseert samen met Stichting MOOI, gemeente Zoetermeer, Oranjefonds en De Goede woning een burendag met het thema VUUR&NATUUR. Om 11 uur start de burendag, om half 12 onthult wethouder Taco Kuijper het nieuwe buurtkunstwerk! Alle kinderen die het buurtkunstwerk hebben gemaakt mogen een handafdruk plaatsen op de zwerfkei, waarna de activiteiten in de adoptietuin starten.

 

Burendag flat Alferbos

In samenwerking met Stichting Mooi organiseren de bewoners van het Alferbos in Meerzicht een burendag op zaterdag 27 september. Op de burendag zijn er van 14.00 tot 16.00 uur op het terrein voor de flat vele activiteiten voor de bewoners, zoals grabbelen en een springkussen voor de kinderen. Albert Heijn Meerzicht zorgt voor de koffie en wat lekkers erbij zodat alle buren elkaar deze dag weer een beetje beter leren kennen!

-advertenties-

-goede doel-