Madeline Bell

Madeline Bell

Jazznight - in de Sniep, de grote afsluiter van de jazzmaand. De Jazznight wordt gehouden in de zalen van Restaurant & Hotel de Sniep en op het parkeerterrein waar een grote festivaltent zal worden geplaatst. Tijdens de Jazznight zullen op vier podia bekende binnen- en buitenlandse jazzartiesten optreden.

Frits Landesbergen by Ron JennerDe organisatie van de Jazznight is trots te kunnen aankondigen dat Madeline Bell (USA) van de partij zal zijn! Madeline Bell is bekend van de groep Blue Mink, later speelde ze in The New London Chorale o.l.v. Tom Parker met o.a. Vicky Brown, daarnaast schitterde Madeline ook in de musical The Cotton Club. Ze zal worden begeleid door het Trio van Frits Landesbergen.

Dan is er nog een grote naam: James Tormé, zoon van de wereldbekende, in 1999 overleden vocalist Mel Tormé. James is in Amerika een bekende crooner, te vergelijken met Michael Bublé. Hij is nog niet eerder in ons land geweest en daarom zijn we trots te kunnen zeggen dat we een primeur hebben. James Tormé wordt begeleid door het Trio van Harry Emmery.

Harry Emmery 2 by Ron JennerUit Leeds, Engeland komt speciaal voor Zoetermeer Jazz de uiterst creatieve en getalenteerde gitarist Jon Gomm. Eerder dit jaar trad Jon op bij TV programma Vrije Geluiden. Erg onder de indruk van hetgeen in dit programma door deze geweldenaar werd gepresteerd, heeft de organisatie van Zoetermeer jazz deze druk bezette topmuzikant alsnog weten te contracteren. Hij speelt akoestische gitaar die hij tevens als percussie-instrument gebruikt en door gebruik te maken van een speciale 'tappingtechniek' weet hij het (gitaar)publiek ademloos te boeien...

Verder treedt ook op Mrs Hips, oftewel super zangeres Simone Roerade (ze zingt bij o.a. Candy Dulfer, Anouk, Golden Earring) en haar band. Op veler verzoek is Moods (Gypsy jazz) weer van de partij. Ook treden op: The Veldman Brothers, The Fascinating Jazz Quartet, saxofonist Wim Ninaber, pianiste Katja H. Ji (Korea). The Spider & The Fly - dit duo speelt de bluesstukken van The Rolling Stones. En niet te vergeten de winna(res)ar van de Zoetermeer Jazz Award 2014.

Als sluitstuk van deze Jazznight mag de Afterparty natuurlijk niet ontbreken en wie kan je daar beter voor vragen dan Blood Sweat & (Wouter) Kiers!

Kaarten voor de Jazznight kosten € 25,00 per stuk, kaarten kunnen worden besteld via een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of worden gekocht bij De Sniep.

 

Foto's: Ron Jenner

-advertenties-

-goede doel-