kiwanis1

Gouveneur Kiwanis Nederland Hennie Beuving overhandigt charter certificaat aan Michel Oldenburg president Kiwanis Zoetermeer & De Hoop

Serviceclubs zijn er over de hele wereld. Kiwanis – een wereldwijde organisatie met 125 aangesloten clubs in Nederland - vervult een belangrijke functie in de maatschappij. Sinds 13 september is ook de stad Zoetermeer een Kiwanis Club rijker.

Kiwanis Zoetermeer & De Hoop is een gezellige en gevarieerde groep ondernemende mannen en vrouwen met een gemiddelde leeftijd van 40 jaar die elkaar inspireren en een actieve bijdrage leveren aan een betere maatschappij waarbij kinderen centraal staan.

kiwanis 2Afgelopen zaterdag is Kiwanis Zoetermeer & De Hoop door Kiwanis Nederland en Kiwanis International officieel erkend als club. Dit heugelijke feit is samen met ruim 200 leden en sympathisanten gevierd in en om de oude dorpskern van Zoetermeer. Na een gastvrij ontvangst in Lunchcafé De Zoetelaar door medewerkers van Ipse De Bruggen, hebben de aanwezigen 's middags samen met hun kinderen enthousiast deelgenomen aan diverse workshops en wandeltochten.

Om 17.00 uur startte de Charter, het officiële gedeelte voor de erkenning als Kiwanis Club. Voorzitter Michel Oldenburg opende de zitting met een bezielende toespraak over de nieuwe Kiwanis Club, die landelijk onder de naam Kiwanis Zoetermeer bekend is. Als speciale gasten hielden Burgemeester Charlie Aptroot en de Gouverneur Hennie Beuving van Kiwanis district Nederland een toespraak. Burgemeester Aptroot is blij met de komst van een officiële Kiwanis Club in Zoetermeer. Hij benadrukte in zijn toespraak dat het vrijwilligerswerk en de netwerken in Zoetermeer zeer belangrijke functies vervullen.

Tevens hebben de voorzitters van Kiwanis Delft en Kiwanis Westland, twee clubs die het fundament hebben gelegd voor Kiwanis Zoetermeer & De Hoop, een motiverende speech gehouden over de prachtige nieuwe serviceclub van Zoetermeer. Vervolgens overhandigde Kiwanis Zoetermeer & De Hoop namens de deelnemers en sponsoren een cheque van € 1.200 aan Het Logeerhuis Zoetermeer, een initiatief van Ipse de Bruggen. Dit mooie bedrag is door het Nationaal Fonds Kinderhulp verdubbeld. Enkele bewoners en medewerkers van Het Logeerhuis waren samen met de deelnemers aanwezig om de zeer geslaagde dag af te sluiten met een gezellige borrel. Bij vertrek ontvingen de aanwezigen een Goodybag. Zowel de tas als de inhoud, bestaande uit lokale en duurzame producten, waren volledig gesponsord door ondernemers uit de Dorpsstraat en Zoetermeer.

-advertenties-

-goede doel-