cultuur-lokaalZaterdag 20 september is het stadscentrum van Zoetermeer de locatie waar cultuur, zang, muziek en dans samenkomen bij festival Cultuur Lokaal. Op maar liefst vier verschillende podia is een grote diversiteit aan optredens te zien van Zoetermeerse verenigingen zoals zangkoren, dansgroepen, theatergezelschappen en muziekkorpsen. Daarnaast wordt het festival opgeluisterd met muziek uit verschillende windstreken zoals Latijns-Amerikaanse muziek, Balkan geïnspireerde popmuziek en percussie en zang uit Ghana.

Naast het Theatercafé, de Grote Zaal van het Stadstheater en het Stadhuisplein wordt dit jaar een podium geplaatst op het Oostwaarts. Het gevarieerde podiumprogramma biedt vele mogelijkheden voor het publiek om kennis te maken met Zoetermeerse verenigingen. Zo staan mooie optredens van koren als popkoor Joined Venture, Cantate Deo en Pure Vocals, muziekverenigingen Kunst & Vriendschap en Buytenrode en dansgroepen Aschmila Dans en sectie dans van CVG op het programma. Maar ook professionele artiesten maken hun opwachting op de diverse podia. Onder meer is er op het Stadhuisplein een optreden van Makali Sounds met een funky Afrikaanse sound, Amariszi met opzwepende Balkan klanken en als afsluiter Siembra met swingende muziek als Salsa en Merengue. In de Grote zaal van het Stadstheater kan het publiek genieten van vrolijke Hawaiiaanse muziek met de band Everlite for Hawaiians en kan men tevens kijken naar Ierse dans van Kyra. In het Theatercafé en op het Oostwaarts geeft Betoga een geweldige show met zang en percussie uit Ghana, Benin en Toga. Maar laat u ook verassen door de zanger Ernesto Gioia. Vanuit IJssalon Verona brengt hij gedurende het festival prachtige Italiaanse liederen ten gehore.

Kijk voor een compleet programmaoverzicht op de speciale website www.cultuurlokaalzoetermeer.nl

Festival Cultuur Lokaal wordt georganiseerd door Stichting Floravontuur Promotie Zoetermeer, Stichting De Stadsamateurs, VIP voor vrijwilligers, CKC en het Stadtheater. Het festival wordt financieel mogelijk gemaakt door de Gemeente Zoetermeer, Fonds 1818 en het Prins Bernhard Cultuurfonds.

-advertenties-

-goede doel-