Canto BotanicusZaterdag 20 september zal er een inloopconcert in de Oude kerk (Dorpsstraat 59) worden gegeven. Op het programma staat het beroemde ‘Canto Ostinato’ van Simeon ten Holt. Esther Doornink (marimba),Peter Elbertse (marimba) Mickey Wagner (piano),Annemieke IJzerman (harp) zullen het werk uitvoeren.

Canto Ostinato is een muziekwerk in minimal music stijl. Het thema repeteert constant in het werk en krijgt door de ritmische verschuivingen een hypnotiserende werking. Het is momenteel een van de meest geliefde werken van een Nederlandse componist. Het stuk is meermalen op CD verschenen. De stichting concerten Oude Kerk Zoetermeer is er dan ook trots op om het werk voor het eerst in Zoetermeer te laten horen.

Het concert beging om 15.00 uur en is gratis toegankelijk De concerten en programma’s kunt u ook vinden op de website van de Stichting : www.concertenzoetermeer.nl

Wekelijkse lunchpauzeconcert

Woensdag 17 september zal het wekelijkse lunchpauzeconcert in de Oude kerk (Dorpsstraat 59) worden verzorgd door Ronald de Jong (orgel).Op het programma staan romantische orgelwerken van o.a Dubois, Guilmant en Franck . Ronald de Jong is als vaste organist verbonden aan de Oude kerk en is tevens docent aan het CKC. Van zijn spel zijn 5 cd’s verschenen.

Aanvang 12.45 uur Toegang gratis

-advertenties-

-goede doel-