woezel

Op dinsdag 9 september 2014, in de Week van de Alfabetisering, vond het Woezel & Pip voorleesrecord plaats. Doel is om aandacht te vragen voor het belang van dagelijks voorlezen voor de taalontwikkeling van kinderen en het voorkomen van laaggeletterdheid. De Drie Ballonnen deed mee en heeft op de zes kinderopvanglocaties aan alle kinderen tussen de 0 en 4 jaar voorgelezen uit de speciale editie van het voorleesboekje Woezel & Pip Avonturen in de Tovertuin.

Voorlezen voorkomt laaggeletterdheid

In Nederland is 1 op de 9 volwassenen laaggeletterd. Zij hebben grote moeite met het invullen van formulieren, het begrijpen van brieven van de gemeente of het voorlezen aan hun (klein)kinderen. Om laaggeletterdheid in de toekomst te voorkomen, is het belangrijk om al vanaf jonge leeftijd te investeren in de taalontwikkeling van kinderen.

De Drie Ballonnen ziet het belang en biedt de kinderen al jaren een stimulerende leesomgeving: toegang tot boekjes, een Boekstart voorleeshoek op één van de locaties en een dagelijks voorleesritueel. Op alle kinderopvanglocaties van De Drie Ballonnen is op 9 september voorgelezen. Op locatie Buytenwegh is er helemaal een feestje van gemaakt. De kinderen kwamen gekleed in de kleuren van Woezel & Pip, geel en paars. Ze mochten allemaal hun knuffel meenemen en kregen allemaal hun zelfgemaakte Woezel & Pip muts op. 20 minuten hebben zij met veel plezier geluisterd naar hetgeen de juf heeft voorgelezen.

Week van de Alfabetisering

Van 8 t/m 14 september is het de tiende Week van de Alfabetisering. Kijk voor meer informatie en een overzicht van alle activiteiten op www.tijdvoortaal.nl

Wilt u meer informatie over De Drie Ballonnen, kijk op www.drieballonnen.nl

-advertenties-

-goede doel-