WMBB 2014

September is in Zoetermeer de maand van de Jazz, Zoetermeer Jazz 2014 laat u de hele maand genieten van prachtige optredens verdeeld over de stad!

Jazzlezing

Donderdagavond 11 september houdt Gerhard ten Hoopen in de Sniep de jazzlezing 'luisteren naar jazzmuziek' waarbij de bezoeker een reis door de jazztijd maakt. Eerst bij het ontstaan van de jazz; de verdere ontwikkeling, de diverse stromingen, de Nederlandse jazzscene etc. De lezing wordt vergezeld door beeld- en geluidsfragmenten. Aanvang 20:00 uur tot 22:15 uur. Toegang is gratis (incl. koffie en thee).

Jazz in the pub

Vrijdag 12 september kunt u terecht in de pubs en cafés op het Stadhuisplein en Oostwaarts voor ‘Jazz in the pub’. Van 20.30 tot 01.00 uur verschillende gratis jazz optredens onder het genot van een lekker drankje!

Dorpsstraat Jazz

Komende zaterdag treedt vanaf 14:00 uur op het Dorpsplein bij de Pasta Company de Windmill Bigband op.

Deze uit Alblasserdam afkomstige band heeft veel bekendheid in ons land weten te verkrijgen. Zo heeft deze bigband reeds vele prijzen gewonnen. Zij begeleiden zeer regelmatig bekende jazzvertolkers. Met name vocaliste Laura Fygi treedt regelmatig met de Windmill Bigband op. Tijdens één van de vorige Jazznights in de Sniep speelden ze ook met haar en met de Amerikaanse tenorsaxofonist, Scott Hamilton.

In elke stad zijn wel een paar bigbands, maar wanneer men boven het maaiveld wil uitkomen, moet men tegenwoordig van goede huize komen. Het is de Windmill Bigband absoluut gelukt om zich in deze categorie te bewegen. Mede dank zij hun inspirerende orkestleider en dirigent Arjen Muusz, heeft de Windmill Bigband een belangrijke plaats in ons land weten te veroveren.

Het optreden, dat plaatsvindt op een speciaal podium op het Dorpsplein, zal vocaal worden ondersteund door hun vaste zangeres Xandra Willis.

Behalve deze bigband speelt er in de Dorpsstraat, afwisselend op meerdere locaties het jazzduo Wim Ninaber (altsax) en contrabassist Dan Simon (USA) op. Onder voorbehoud zijn de volgende tijden en locaties van toepassing: vanaf 13.00 tot 13.45 uur op het Dorpsplein, van 14.00 tot 15.00 uur bij ‘Mijn restaurant’ en tussen 15.30 en 17.00 uur voor café Hovestein.

Jazz Award en Jazz night

De Zoetermeerse Jazz Award 2014 voor jong talent wordt gehouden in het CKC. Het Jazzconcours vindt plaats van 12 tot 15 uur en de toegang is gratis. De afsluiting van de Jazzmaand is op zaterdag 27 september plaatsvindt met bekende binnen-en buitenlandse jazzvertolkers! Grote namen als Madeline Bell, James Tormé en Jon Gomm zullen hier voor u optreden. Kaarten zijn te bestellen op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bij de Sniep.

Kijk voor meer info op www.zoetermeerjazz.nl

-advertenties-

-goede doel-