rv-winkelcentr-devliegerWijkbewoners van Rokkeveen kunnen op woensdag 17 september 2014 in gesprek met burgemeester Charlie Aptroot, wijkwethouder Mariƫtte van Leeuwen en bureauchef van politie Zoetermeer Carla Aarnoudse over de veiligheid in hun wijk. De bijeenkomst is van 20.00 tot 22.00 uur in buurtcentrum De Vlieger aan de Groen-blauwlaan 133. De bezoeken zijn het vervolg op de wijkbezoeken van vorig jaar en zijn iets anders van opzet. De brandweer verzorgt tijdens de avond een workshop over brandveilig wonen en een preventieadviseur van de gemeente geeft een workshop over inbraakpreventie. Alle wijkbewoners zijn welkom. Aanmelden voor de avond kan via de wijkpost Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 079 3469006.

De burgemeester bezoekt samen met de wijkwethouders en politie de komende maanden alle wijken in Zoetermeer. Het doel van de bezoeken is om samen met bewoners de stand van zaken op het gebied van de veiligheid te bespreken en om waar nodig maatregelen te nemen. De wijkbewoners krijgen een terugkoppeling over zaken die vorig jaar tijdens de veiligheidsbijeenkomsten zijn gemeld en besproken. Na afloop is er gelegenheid om met buurtgenoten na te praten onder het genot van een drankje.

Aanmelden locaties voor rondgang

Voorafgaand aan de bijeenkomst maakt het gezelschap tussen 18.45 uur en 20.00 uur een ronde langs veilige en onveilige situaties in Rokkeveen. Bewoners kunnen voor deze rondgang locaties aanmelden die onveilig zijn of waar juist de veiligheid sterk is toegenomen. Zij kunnen dan ter plekke in gesprek met de burgemeester, wijkwethouder en bureauchef. Bewoners uit Rokkeveen kunnen tot en met vrijdag 12 september potentiƫle locaties aandragen bij de wijkpost.

Zoetermeer Veilig

De gemeente heeft het thema veiligheid hoog op de agenda staan en vindt het belangrijk dat inwoners zich veilig voelen in de stad. Met projecten als Veilig Stappen, WAS, (Wijk en Agent Samen) en de grote controleacties op de RandstadRail probeert de gemeente de veiligheid in de stad te vergroten. Meer informatie is te vinden op www.zoetermeerveilig.nl.

-advertenties-

-goede doel-