dp-nicolaaskerk3Op zondag 14 september begint de H. Nicolaasparochie Zoetermeer het nieuwe seizoen met een gezamenlijke eucharistieviering in de Nicolaaskerk aan de Dorpsstraat 24. De andere katholieke kerken zijn dat weekend gesloten. De pastores en de bestuursleden van de parochie willen met deze uitzonderlijke aanpak bijdragen aan het ‘samen één’- gevoel dat steeds meer leeft in de parochie. De verschillende katholieke wijkkerken lijken zelfstandige gemeenschappen, maar vallen formeel onder de H. Nicolaasparochie. Met deze Startdag wordt de parochie meer een ‘gemeenschap van gemeenschappen’.

Tijdens de viering geeft een Groot ParochieKoor onder leiding van Anna Duinker glans aan het motto ‘Door geloof verbonden’. Meer dan vijftig zangers en zangeressen geven hier acte de présence. Het voltallige pastoraal team gaat voor, ondersteund door lectoren en misdienaars uit alle windstreken van de parochie. Kinderwoorddienst en créche zijn aanwezig.

Ballonfiguren en goochelkar

Na de eucharistieviering van 11 uur zijn er vanaf 13 uur workshops en activiteiten in en rond de Nicolaaskerk voor jong en ouder, zoals: een historische wandeltocht of rondleiding door de kerk, rozenkrans of sieraden maken, sport en spel, stoepkrijten, liturgisch bloemschikken, mandala tekenen, buttons maken, kerkpuzzels leggen, luisteren naar (Bijbel)verhalen en zingen met tieners. Entertainer Jerry Mensing loopt tussen 13 en 14 uur rond met zijn goochelkar en maakt ballonfiguren met de kinderen. ‘s Middags om half zes wordt de Startdag afgesloten met een barbecue in de tuin van het parochiebureau.

Kijk voor meer informatie over het programma en voor gratis kleurplaten op www.nicolaasparochiezoetermeer.nl

-advertenties-

-goede doel-