Stichting-Elnura-Helpen-helptDe Zoetermeerse Stichting Elnura gaat met steun van Wilde Ganzen een ontmoetingscentrum met een badhuis en toiletten realiseren in Batken in het zuidwesten van Kirgizië om hulpbehoevende ouderen een in alle opzichten warmer bestaan te bieden. De start van de uitvoering van het project is gepland in het voorjaar van 2015, zodat het ontmoetingscentrum in gebruik genomen kan worden voordat de winter invalt.

Het doel van Stichting Elnura is een steentje bij te dragen aan de verbetering van de leefomstandigheden van hulpbehoevende ouderen en op straat levende kinderen in Kirgizië. Het pensioen van veel ouderen is te weinig om van te leven. Ze wonen in erbarmelijke omstandigheden en hebben in de lange en koude winters nauwelijks verwarming zodat de enige optie is om in bed te blijven liggen.

2014 Woonsituatie 01 2014 ontmoetingsplaats zonder verwarming en meubilair

In een warm en comfortabel ontmoetingscentrum kan het sociale leven van de ouderen meer inhoud krijgen. Babushka Adoption, de lokale partner van Stichting Elnura, zal er allerhande bezigheden ontwikkelen, zoveel mogelijk samen met de plaatselijke bevolking. Dat geeft meer zelfvertrouwen en een betere integratie in de maatschappij. Het voorkomt discriminatie en leidt tot meer zelfredzaamheid. Aan het project werken Babushka Adoption, de lokale autoriteiten en de inwoners van Batken actief mee. Samen met de bijdrage van Wilde Ganzen van is de financiering nu rond.

Aleid van der Spek van Stichting Elnura roept iedereen op om de droom voor veel onder de armoedegrens levende ouderen waar te maken. Laat ze niet in de kou staan!

Aan elke gedoneerde € 1 voegt Wilde Ganzen € 0,55 toe. Donaties zijn welkom op bankrekening NL38ABNA 0429616465 t.n.v. Stichting Elnura o.v.v. “Project Batken”. Op de website www.elnura.nl wordt de totaalstand van de ontvangen donaties periodiek bijgewerkt.

-advertenties-

-goede doel-