Stadshart Zoetermeer Spazio-EspritDe grote opknapbeurt van het Stadshart is een stap dichterbij gekomen met het ondertekenen van de intentieovereenkomst tussen de eigenaren van het Stadshart en de gemeente. Er was al een overeenkomst met initiatiefnemer Unibail-Rodamco, die het grootste deel van het Stadshart bezit. Het meest recente gedeelte van het Stadshart, met onder andere de Promenade, behoort toe aan de BV Beleggingsmaatschappij Stadscentrum Zoetermeer. Ook zij hebben onlangs aangegeven te willen deelnemen aan de intentiefase.

Het 30 jaar oude Stadshart is volgens de eigenaren en de gemeente hard toe aan vernieuwing. De pleinen, gevels van de gebouwen, openbare ruimte en haltes van de Randstadrail worden allemaal meegenomen in de opknapbeurt zodat het Stadshart kan blijven concurreren met grotere winkelcentra in de regio.

Om het Stadshart voor de bezoekers aantrekkelijker te maken moet winkelen eigenlijk meer een soort uitje worden, een beleving in plaats van het saaie ‘boodschappen doen’.

De precieze plannen zijn nog niet bekend, maar er is al gesproken over een thema voor elk plein: zo wordt het Promenadeplein bij de Hema ingericht als familie en gezinsplein, met speeltoestellen en bankjes om te zitten.

-advertenties-

-goede doel-