Never Mind fotograaf Miranda Visser

Het festival Cultuur Lokaal dat gehouden wordt op zaterdag 20 september in het Stadscentrum van Zoetermeer biedt in haar uitgebreide programma veel ruimte aan leuke activiteiten speciaal voor kinderen. De organisatie van het festival, Vip voor vrijwilligers, De Stadsamateurs, het Stadstheater, het CKC en Floravontuur Promotie Zoetermeer, heeft er hard aan gewerkt om ook dit jaar weer een mooi festivalprogramma neer te zetten. Op maar liefst vier podia, waaronder op het Stadhuisplein, Oostwaarts, Theatercafé en de Grote Zaal van het Stadstheater, zal een keur aan optredens te zien zijn. In de Kleine Zaal van het Stadstheater zijn er diverse workshops en op het Stadhuisplein en het Oostwaarts is er de Zoetermeerse Cultuurmarkt. Voor elk wat wils waarbij bijzondere aandacht wordt geschonken aan kinderen.

CKC kleuterdans dans les zoetermeer kinderenDe Kleine Zaal van het Stadstheater is volledig ingericht met gratis te bezoeken workshops. Zo kunnen kinderen in verschillende leeftijdscategorieën meedoen aan workshops gitaar en dans door het CKC. Kinderen van 6 t/m 12 jaar die eens willen ervaren hoe het is om te dansen met een vlag kunnen meedoen aan een workshop Guard van Harpe Davids. Ook zijn er in de Grote Zaal en in het Theatercafé van het Stadstheater verschillende voorstellingen waarbij kinderen de hoofdrol spelen. Zo speelt toneelvereniging Tintel tweemaal deze dag een scene uit haar nieuwe toneelstuk Booskapje. Geen enge wolf maar een hele domme wolf die door Oma en haar vriendinnen te pakken wordt genomen. Leerlingen van Dance Studio Ricardo Sibelo zingen liedjes en tappen op muziek uit de Walt Disney klassieker Pocahontas. De kinderen in de leeftijd van 5 tot 14 jaar van 'The Sunshine Super Stars’ geven een geweldige show met zang en dans.

Op het Oostwaarts staat de tent van stichting Mooi waar gratis kan worden deelgenomen aan verschillende creatieve activiteiten en kinderen zich kunnen laten schminken. Ook vindt hier een kindermodeshow van Piëzo Zoetermeer plaats. Een prachtige show met mooie sprookjeskostuums en nationale kostuums uit diverse culturen.

Op het Stadhuisplein is Circus Never Mind aanwezig met een circusspeelplaats. Kinderen wanen zich hier een echte circusartiest. Onder begeleiding mogen zij diverse circusattributen uitproberen. Daarnaast staat de stand van Vrienden van Jinotega. Naast het vragen van aandacht voor de stedenband van Zoetermeer met Jinotega in Nicaragua, kunnen kinderen bij de stand deelnemen aan knutselactiviteiten.

Het volledige programma is na te lezen op de website www.cultuurlokaalzoetermeer.nl

-advertenties-

-goede doel-