dorp-boerendag

Op zaterdag 6 september vindt de 7e editie van de Zoetermeerse Boerendag plaats! En ook dit jaar is er heel veel te zien en te doen tijdens dit evenement met ’n knipoog naar de historie van Zoetermeer.

De Boerendag wordt zoals vanouds gehouden in de Dorpsstraat die met haar authentieke uitstraling een natuurlijke achtergrond vormt voor de activiteiten die deze zaterdag plaatsvinden.

Ganzenfanfare2 Herenboerenband

Een kleine opsomming van wat er die dag op het programma staat:

Om te beginnen wordt deze Boerendag om 11.00 uur op toepasselijke wijze officieel geopend door wethouder Robin Paalvast. Een en ander zal plaatsvinden in de Dorpsstraat bij de kinderboerderij.

Demonstraties oude ambachten, een kinderboerderij, leuke attracties voor jong en oud, de touwslagerij, en natuurlijk muziek! Verder draait ’n aardig boerinnetje voor wie dat wil lekkere sukebolletjes. Boer Bertus en Boerin Klara pronken met hun bijzondere koe Milou, en twee Delftsblauwe Hollandse dames presenteren proeverijen aangeboden door diverse ondernemers uit de Dorpsstraat. De allerkleinsten kunnen zich laten schminken. Ook Jerry de Ballonnenboer maakt zijn opwachting tijdens deze Boerendag!

Bij de touwslagerij krijg je uitgebreide uitleg over het maken van touw. De Herenboerenband zorgt voor de vrolijke noten en wie weet wat er gebeurt als je de Koe-mobiel tegen het lijf loopt.

Het programma van de Zoetermeerse Boerendag zal zich afspelen tussen 11.00 en 17.00 uur. En alle attracties zijn gratis toegankelijk.

De Zoetermeerse Boerendag wordt mogelijk gemaakt door de Gemeente Zoetermeer, Stichting Floravontuur Promotie Zoetermeer, Fonds 1818, Habo GWW, de winkeliersvereniging van de Dorpsstraat en PMS Promotie & Management Services uit Zoetermeer.

 

-advertenties-

-goede doel-