20140902-26311

Per 1 september 2014 heeft de politie in onze regio een nieuw uniform. Op 2 september zijn de eerste agenten al op straat gezien in hun outfit. Het zijn de agenten die op straat werken die dit nieuwe uniform hebben gekregen. Personeel achter de balie, met taken binnen het bureau en de persvoorlichter dragen het bestaande uniform.

20140902-26320Alle politieagenten die op straat dienst doen, krijgen vanaf maandag 1 september een nieuw uniform. Dit operationele uniform is praktisch, comfortabel en past beter bij het afwisselende werk van de politie dan het meer formele, huidige uniform.

Het nieuwe uniform is een modern pak in blauw met opvallende, felgele strepen. Het bestaat uit een worker, een polo, een jack, hoge schoenen, een cap en een veiligheidsvest.


Politiechef Paul van Musscher: "Het nieuwe uniform zal onze herkenbaarheid nog verder vergroten. Iedere inwoner uit onze regio zal in één opslag zien: dat is onze politie. Een politie die met het nieuwe uniform behulpzaamheid en toegankelijkheid uitstraalt."


Het publiek dat de Zoetermeerse agenten op straat zag wilde weten of de nieuwe kleding lekker zit. De drie agenten zijn het met elkaar eens, het nieuwe uniform zit lekker en is functioneel. Er zitten meer zakken in, zodat je de handen vrij hebt. Al is het natuurlijk wel even wennen! De agenten vroegen de burgers terug of zij het uniform inderdaad ook meer gezag vinden uitstralen. Verreweg de meesten vonden dit ook zeker het geval. Ook vinden zij de agenten beter herkenbaar.


Het veiligheidsvest kan de agent nu over zijn polo heen dragen en gemakkelijk uit doen als hij op het bureau is. Dat is een grote verbetering ten opzichte van het oude vest dat ze onder de kleding droegen.


Meer weten? politie.nl www.politie.nl/onderwerpen/uniform-en-uitrusting

-advertenties-

-goede doel-