ikebana

In het weekend van 13 en 14 september 2014 organiseert Sogetsu Branch Nederland de expositie ‘Japanse bloemkunst bestormt BaZtille’.

De titel verwijst naar het gebouw waar de expositie plaatsvindt. De naam BaZtille (met de Z van Zoetermeer) verwijst naar de historische inname van de Bastille en de Franse revolutie. Het is een symbool van veroverde vrijheid. Immers kunst en vrijheid gaan samen.

Tijdens genoemd weekend zijn in dit complex grote ikebana-installaties, subtiele ikebanaschikkingen en schikkingen in de buitenlucht te bezichtigen. In totaal werken 53 ikebanisten van de Sogetsuschool, afkomstig uit Nederland en België, mee aan het maken van 51 creatieve schikkingen met de natuur als inspiratiebron.

Sogetsu ikebana is een bloemschikkunst die al eeuwenlang (vooral in Japan) wordt beoefend. Deze vorm van kunst is nog steeds in ontwikkeling. De verbondenheid met de natuur en de innerlijke beleving van de seizoenen zijn belangrijk. Tot op de dag van vandaag wordt een aantal eeuwenoude basisregels nog steeds toegepast. Ikebana is een discipline die ook gebaseerd is op de levenshouding van het Zen Boeddhisme: niet het resultaat maar het proces en de beleving tellen. Gevoelens die worden opgeroepen door de natuur, de materialen, de kleuren en de emoties van het moment worden weerspiegeld in het arrangement.

Locatie: Ateliers BaZtille, Rokkeveenseweg 46c, 2712XZ Zoetermeer.

Route: www.ateliersbaztille.nl

Openingstijden: zaterdag 13 en zondag14 september van 11.00 -17.00 uur.

Demonstraties: 12.00 uur en 14.30 uur op beide dagen.

Voor verder informatie:

Website: www.sogetsubranchnederland.nl

Email : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tel: 076 5034080/06 42713956

Toegang: gratis

-advertenties-

-goede doel-