marccornelissen

Gastspreker Marc Cornellissen

Op de Derde Donderdag in September vond de officiële opening van het schooljaar van ROC ID College voor de vierde keer plaats. Ruim 800 personeelsleden en externe relaties kwamen in Gouda in sportcentrum de Mammoet bij elkaar. Otto Jelsma, voorzitter van het College van Bestuur sprak over verbinding in verantwoordelijkheid. Gastspreker Marc Cornellissen, poolreiziger en expeditieleider, lichtte zijn visie en ervaringen rond dit thema toe.

 Naast de boeiende speeches van Otto Jelsma en Marc Cornelissen stonden de studenten Iris de Schepper en Coen Jonker op het podium. Coen is mbo-uitblinker 2013 van ROC ID College en liep stage bij het leerbedrijf 2013 Technolab uit Leiden. Iris de Schepper, student Artistiek Cultureel Werker, is het zangtalent van ROC ID College. Ze is bekend van het populaire SBS programma The Next Pop Talent en brengt binnenkort haar eerste single uit.

 

ottojelsma
Otto Jelsma, voorzitter van het College van Bestuur
In alles focussen op student

Otto Jelsma gaf in zijn toespraak antwoord op de vraag hoe je onderwijsbestuurders kunt stimuleren verantwoordelijk te handelen. Gedragscodes, een nieuwe moraal of een publieke eed zijn volgens hem symboolpolitiek en louter “holle frases”. Behoorlijk bestuur is geworteld in persoonlijke integriteit, dat wil zeggen: de intrinsieke motivatie om goed te doen. En dat betekent focussen op datgene waar een school voor bestaat: het beste uit studenten naar boven halen.

Jelsma is ervan overtuigd dat de focus van ROC ID College op de talentontwikkeling van studenten ervoor zorgt dat ROC ID College tot de top drie van best presterende ROC’s kan behoren. Dat is voor hem geen doel op zich. Het is het logische gevolg van de betekenis die bestuur en medewerkers van ROC ID College geven aan het leerproces van studenten.

 

Cornelissen verbindt ervaringen aan context onderwijs

Gastspreker Marc Cornelissen maakte duidelijke metaforen met zijn doorleefde ervaringen tijdens zijn bijzondere reizen met organisatie ROC ID College. Hoe ga je met elkaar om, waar zijn de valkuilen maar vooral ook waar de kansen van slagen” en succes liggen om te komen tot je einddoel. Zijn fotografische en filmische impressies van de ontberingen en tegenslagen tijdens zijn reizen verbond hij aan de context van het onderwijs en aan moderne managementtheorieën.

-advertenties-

-goede doel-