RicardoBouman

Gedurende de maanden oktober en november 2013 exposeert de Zoetermeerse kunstenaar Ricardo Bouman fotowerken en schilderijen aan de wanden van de eerste verdieping van het Verpleeghuis Vivaldi, aan de Brechtzijde 45 in Zoetermeer. Ricardo is geboren in Rio de Janeiro, Brazilië in 1983. Na zijn opleiding Grafisch en Multimedia Vormgeven werkt hij als grafisch vormgever en fotograaf met een eenmanszaak in Zoetermeer: Desenho Vormgeving. De tentoonstelling is gratis toegankelijk voor alle geïnteresseerde bezoekers. De openingstijden zijn dagelijks van 11 tot 16 uur.

Ricardo tekent en schildert al sinds zijn 13e . Binnen zijn grafische studie volgde hij ook een extra kunst studie, waar hij verschillende teken- en schildertechnieken leerde. Zijn interesse gaat vooral uit naar 'realisme' en is voornamelijk gericht op landschappen en steden. Tijdens vakanties in Europa raakte hij steeds meer geïnteresseerd in oude steden. De aanschaf van een digitale spiegelreflexcamera groeide uit tot zijn hobby fotograferen.

Ricardo vertelt: "Voor zowel bedrijven als particulieren maak ik onder andere fotoreportages op maat zoals groepsportretten op locatie, fotografie tijdens theatervoorstellingen of productfoto's. Als hobbyfotograaf ga ik ook graag op reis naar het buitenland en schiet ik het liefst foto's van landschappen, steden, dieren en het weer en klimaat. Denk bij het laatste aan dramatische zonsondergangen, dreigende regenwolken, bliksemschichten of een heldere sterrenhemel.

Mijn expositie bij Vivaldi bestaat uit zes onderwerpen: Landschappen, Dieren, Steden, Kleuren in de natuur, Weer en Klimaat en Theater en Muziek. Mijn foto's zijn geschoten op verschillende plekken op de wereld zoals West-Amerika, Europa, Nieuw Zeeland en Australië. Ook bevat mijn expositie een negental schilderijen van stadsgezichten van onder andere Venetië, Verona, Lyon, Obidos en Canterbury."

Alle geëxposeerde schilderijen en foto's zijn te koop. De foto's zijn ook te bestellen op verschillende (of gewenste) formaten. Via de website www.desenho.eu  kunt u meer informatie en zijn (foto)grafische portfolio bekijken.

-advertenties-

-goede doel-

-Actie(F)tas-