UwVerhaalVerteldOp donderdag 3 oktober van 14.00-14.30 uur zijn belangstellenden voor het project: ‘Uw Verhaal  Verteld’ van harte welkom in het instructielokaal beneden in de hoofdbibliotheek in het Stadshart. In het kader van: ‘Kom erbij en ontmoet’ nodigt de UVV zowel geïnteresseerden die hun verhaal willen vertellen als schrijvers die een levensverhaal willen opschrijven uit voor deze voorlichting. De week van 26 september t/m 5 oktober is uitgeroepen tot: ‘De week tegen de Eenzaamheid’. Het in gesprek  gaan met een vrijwillige schrijver kan voor ouderen die kampen met eenzaamheidsproblemen bijdragen tot het doorbreken van die eenzaamheid.

De Unie van Vrijwilligers is in 2012 gestart met dit project Levensboeken. Voor de vrijwillige schrijver gaat aan het schrijven van het levensverhaal van een senior (vanaf 65 jaar) een training van twee avonden vooraf. Op 8 en 15 oktober organiseert de UVV deze training voor de vierde keer.

Tijdens de voorlichting op 3 oktober wordt het project vanuit beide invalshoeken nader belicht. Ook bestaat de mogelijkheid (indien nog plaatsen beschikbaar) om aan te melden voor de cursus, die dankzij een gemeentelijke subsidie, geheel gratis wordt gegeven.

Aangezien de ruimte in de bibliotheek beperkt is worden belangstellenden verzocht zich voor de voorlichting van 3 oktober vooraf aan te melden. Dit kan via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch via 06-444 52 158 (liefst na 19.00 uur). Graag daarbij aangeven vanuit welke hoedanigheid men is geïnteresseerd: als verteller of als schrijver. Het is nu ook al mogelijk om in te schrijven voor de cursus van 8 en 15 oktober. Aangezien er veel belangstelling is voor dit UVV-project wordt geadviseerd snel aan te melden. Dit kan eveneens via genoemd telefoonnummer en e-mailadres.

-advertenties-

-goede doel-