Vanwege het sluiten van wijkbibliotheek Seghwaert wordt vanaf deze week één keer per maand voorgelezen op een nieuwe locatie in Seghwaert. Op iedere eerste woensdag van de maand zijn alle peuters uit de wijk welkom op basisschool De Triangel (Vlasakker 33 - 35) van 9.30 tot 10.00 uur. De inloop is vanaf 9.15 uur. U wordt ontvangen met koffie, thee en limonade.

pbtop10-alle-boeken 600

Basisschool De Triangel is één van de eerste scholen waarmee de bibliotheek een structurele samenwerking aangaat om lees- en taalresultaten te verbeteren. Op woensdag 2 oktober wordt de schoolbibliotheek officieel geopend met een mooie en gevarieerde collectie. Daarnaast biedt een leesconsulent van de bibliotheek structureel ondersteuning en advies aan leerkrachten op het gebied van jeugdliteratuur en leesbevordering. Met als belangrijkste doel het vergroten van het leesplezier bij leerlingen. Het voorlezen aan peuters in de wijk sluit hierbij aan en is ook gericht op leesbevordering en taalontwikkeling. Het is een wijkgerichte activiteit, alle peuters in de wijk zijn welkom!

Voorlezen is belangrijk én leuk!

Voorlezen is ontzettend gezellig en leuk, zowel voor uw kind als uzelf. En dat niet alleen, voorlezen speelt een belangrijke rol bij de taalontwikkeling en stimuleert de fantasie van jonge kinderen. Ze leren nieuwe woorden tijdens het voorlezen en horen hoe een zin is opgebouwd. Daarnaast leren ze goed luisteren en zich concentreren.

Iedere week voorlezen in de bibliotheek

Ook wordt ook iedere woensdagmorgen voorgelezen in één van de bibliotheekvestigingen. Peuters van 2 t /m 4 jaar zijn welkom om met hun ouders, grootouders of oppas te komen luisteren naar leuke verhalen. Het voorlezen duurt van 10.30 tot 11.00 uur , inloop is vanaf 10.15 uur.

Kijk op de website www.bibliotheekzoetermeer.nl  voor meer informatie over locatie, tijden en thema’s. In de bibliotheek is ook een voorleesflyer verkrijgbaar .

-advertenties-

-goede doel-

-Actie(F)tas-