20130926-2405

Het Cadenza gebied in het Stadshart ligt al vele jaren te wachten op ontwikkeling. Het braakliggend gebied waar vroeger de PWA ijshal was gevestigd was jarenlang het zorgenkindje van wethouder Bé Emmens. Sinds hij aantrad als wethouder in 2003 passeerden al meerdere malen projecten en plannen de revue, maar de plannen bleken steeds niet levensvatbaar. En dat terwijl Cadenza een prachtige ligging midden in het Stadshart heeft, tegenover de bioscoop en het theater.

20130926-2401Wethouder Emmens is dan ook verheugd te kunnen aankondigen dat er nu serieuze plannen liggen voor Cadenza: "Ik ben blij dat het nu toch nog tot een conclusie komt, nog binnen mijn ambtstermijn. In de afgelopen jaren zijn er verschillende projecten en plannen geweest, die steeds niet door konden gaan. We hebben er vertrouwen in dat de huidige plannen wél door kunnen gaan zodat we eindelijk de leegstand van het kavel kunnen opheffen."

Cadenza wordt een bruisend uitgaanscentrum, casino Hommerson zal verhuizen naar de nieuwe locatie en er komt veel nieuwe horeca gelegenheid. De verwachting is dat de horeca elkaar versterkt en het gebied voor veel bezoekers aantrekkelijk maakt als uitgaansgebied. Ook is er plaats ingeruimd voor woningen: starters woningen, dekwoningen met tuin en luxe appartementen en zal de Hoogvliet een grote supermarkt openen in het nieuwe Cadenza.

Cadenza-web1
impressie van het nieuwe Cadenza door ontwikkelaar Synchroon
Voor het zover is moet het plan eerst nog door de Raad goedgekeurd worden. Het gebied heeft nu nog de bestemming 'sport', uit de tijd van de ijshal. Wethouder Emmens is vol vertrouwen dat de Raad in zal stemmen met wijziging van het bestemmingsplan: "De plannen die er liggen zien er goed uit en meerdere partijen hebben al overeenstemming kunnen bereiken. Met deze plannen wordt het Cadenza gebied echt een bruisend uitgaanscentrum van Zoetermeer!".

Rond 15 oktober komt er nog een inloop informatie avond over de ontwikkelingsplannen van het Cadenza gebied waar de ontwerpplannen ingezien kunnen worden. De precieze datum en tijd van de bijeenkomst wordt nog bekend gemaakt.

-advertenties-

-goede doel-