Picknick 01

Foto's Patricia Munster

Zondag 22 september onthulde Klaasjan de Jong, wethouder van zorg, welzijn, ouderen & groen, samen met Helene Breukel en Lisa den Hartog een picknicktafel bij de natuurtuin in het Westerpark.

Van een saaie betongrijze tafel maakten Helene Breukel en Lisa den Hartog in drie maanden tijd een prachtige kleurrijke tafel met mozaïek steentjes. Geïnspireerd door de natuurtuin in Zoetermeer en door Escher is vanaf heden het resultaat dagelijks te bewonderen in het Westerpark.

Picknick 16 Picknick 06

Picknick 08Na de onthulling werd er gepicknickt aan de nieuwe tafel, kinderen lieten zich schminken, natuurgidsen informeerden over eetbare planten en vruchten in de natuurtuin en het park en een enkele bezoeker maakte mozaïek van materiaal uit de natuur. Vervolgens leidden verschillende gidsen de bezoekers rond in de natuurtuin. Zoetermeer is trots op haar natuurtuin, het brengt verschillende oude landschappen rondom Zoetermeer in beeld. waaronder een polder en een sawa. De natuurtuin is een heel ecosysteem op een klein stukje land. Verschillende soorten dieren, bomen, planten, bloemen, insecten, noem maar op, je kijkt je ogen uit!

De gids Marja vertelde uitgebreid over het thema ‘tussen bloei en bes’, over vruchten en zaden, over eetbare bessen, planten en kruiden. En zij liet de bezoekers van alles zien, voelen en ruiken.

Iedere vierde zondag van de maand is er een rondleiding, en iedere maand is er weer een ander onderwerp zodat een herhalingsbezoek meer dan de moeite waard is! Voor meer informatie kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

 

Foto's en verslag Patricia Munster

meer foto's op onze facebook pagina! www.facebook.com/ZoetermeerActief

-advertenties-

-goede doel-