brede schoolKinderen van de basisscholen in Zoetermeer hoeven zich de komende tijd na schooltijd niet te vervelen. Het nieuwe Brede Schoolseizoen gaat namelijk na de herfstvakantie weer van start. Samen muziek maken, iets moois knutselen, met vriendjes de natuur ontdekken of je uitleven met een mooie sport: alles kan bij Brede School Zoetermeer.

Tijdens de herfstvakantie kunnen kinderen een dag spelen in het Balijbos (vrijdag 25 oktober van 10.00 tot 15.00 uur).

Hoe inschrijven?

Kinderen ontvangen van hun meester of juf op school informatie over het activiteitenaanbod voor oktober t/m december 2013.

Dit aanbod is afgestemd op de leeftijd en de wijk waarin de kinderen wonen. Kinderen kunnen zich voor activiteiten in hun wijk tot 7 oktober samen met de ouder/verzorger inschrijven via de website van Brede School www.mooi-bredeschool.nl. In een aantal wijken, waar minder toegang tot internet is, ontvangen kinderen daarnaast nog een papieren inschrijfformulier. Dit formulier moet uiterlijk 3 oktober op school worden ingeleverd.

Bijzondere activiteiten

Brede School organiseert ook een aantal extra activiteiten waarvoor inschrijven niet nodig is. Dat zijn een workshop dans tijdens de Dag van Palenstein op 14 september, het peuterfestival in Rokkeveen op 28 september en verschillende kinderactiviteiten in het Stadshart op 12 oktober.

Professionele begeleiding

De naschoolse activiteiten vinden plaats in de eigen buurt, waar mogelijk in of dichtbij de school. De activiteiten worden professioneel begeleid door Stichting MOOI, aanbieders van activiteiten en combinatiefunctionarissen van de gemeente Zoetermeer.

De gemeente Zoetermeer vindt het belangrijk dat alle kinderen in Zoetermeer mee kunnen doen. Dit houdt ook in dat een kind gelegenheid moeten krijgen om een sport of hobby te vinden die bij hem of haar past. Brede School Zoetermeer helpt kinderen hierbij.

-advertenties-

-goede doel-