papier hier

Met een speciale inzamelactie voor oud papier en karton in Zoetermeer is zaterdag ruim 12.000 kilo opgehaald. De actie maakt deel uit van de campagne ‘Papier hier’ van de gemeente en werd georganiseerd samen met basisschool De Hofvijver. Vrijwilligers gingen met karren de buurten rondom de school in om inwoners te activeren hun oud papier en karton in te leveren. Klaasjan de Jong (wethouder Milieu) maakte daarna het aantal ingezamelde kilo’s bekend in het bijzijn van buurtbewoners, leerlingen en vrijwilligers.

Wethouder De Jong: “Het is goed om te zien dat deelnemers zo enthousiast zijn over de ‘Papier hier’ campagne en zich inzetten voor het inzamelen van oud papier en karton in de buurt. Het gescheiden inzamelen van afval levert een besparing op van grondstoffen en bespaart energiegebruik.”

Sparen voor activiteiten

De buurtbewoners konden ook hun oud papier en karton inleveren op de school. Een weegschaal gaf het aantal ingeleverde kilo’s aan. Voor elke kilo ontvangt de school een vergoeding van de gemeente. Hiermee zorgt De Hofvijver er bijvoorbeeld voor dat alle kinderen van beide locatie's mee kunnen op schoolreis. Buurtbewoners kregen als dank voor hun bijdrage een verse stroopwafel en een lot voor een prijzenloterij.

Meer acties ‘Papier hier!’

Met de campagne ‘Papier hier!’ stimuleert de gemeente inwoners van Zoetermeer hun oud papier en karton niet bij het restafval te doen, maar gescheiden in te zamelen. De nadruk ligt op het inzamelen via scholen, kerken, sportclubs en andere verenigingen. Dat levert deze organisaties ook extra inkomsten op. De partijen die namens de gemeente oud papier en karton mogen inzamelen ontvangen per ingezamelde kilo een vergoeding die zij besteden aan bijvoorbeeld een nieuw speeltoestel of een opknapbeurt voor het gebouw. De gemeente organiseert tot aan het einde van dit jaar diverse acties voor de campagne. Op www.zoetermeer.nl/papierhier staan de scholen en verenigingen in Zoetermeer waar inwoners hun oud papier kunnen brengen.

 

Foto: Evert Jan Daniëls

-advertenties-

-goede doel-