20130916-1540

Wethouder Edo Haan tekende op maandag 16 september namens de zes gemeenten van de arbeidsmarktregio Zuid-Holland Centraal het convenant actie jeugdwerkloosheid. Dit deed hij tijdens een workshop Jongeren WWB in het nieuwe Zoetermeerse Werkplein en Ondernemershuis Ter Zake.

Het convenant

20130916-1543Het convenant ‘Regionale aanpak voorkomen en bestrijden jeugdwerkloosheid 2013/2014’is er op gericht om jeugdwerkloosheid te voorkomen en bestrijden en jongeren perspectief op de arbeidsmarkt te bieden. Dit convenant onderstreept de unieke samenwerking van de verschillende partijen in deze domeinen om op een innovatieve manier maatwerk te leveren aan jongeren die dreigen uit te vallen op school of werkloos zijn/worden. Jongeren die dreigen uit te vallen omdat zij niet naar school gaan kunnen bijvoorbeeld scholing op de werkplek krijgen en zo toch een baan behouden.

Workshop WWB

Jongeren die naar school gaan hebben volgens de wet geen recht op bijstand. De workshop WWB (Wet werk en bijstand) is bedoeld om jongeren te informeren over hun rechten en mogelijkheden. Jongeren worden er op gewezen dat zij niet alleen op zoek moeten naar werk, maar zich opnieuw kunnen inschrijven op school en dan studiefinanciering kunnen aanvragen. Jongeren worden dus waar mogelijk terugverwezen naar school. Het leerwerkloket van het Werkplein helpt jongeren ook met de aanmelding op school.

-advertenties-

-goede doel-